@Bryk: tak, XD teraz czeka cie wyslanie wszystkich pitow, umowy o prace, zleceniowke z czasow studenckich i rachunek za kawe ktora wypiles w mielnie 7 lat temu ( ͡°͜ʖ͡°) ja sie juz mecze 2 miesiace, przeslalem wszystko a weryfikuja na czacie caly czas
@Bryk: @GlenGlen12: Wiecie co, używam revoluta, etoro, trader212, binance i paru innych giełd krypto. Wprawdzie jak na razie nic złego mnie nie spotkało, ale kiedy czytam tu i na reddicie, jakie ludzie mają problemy, to włos mi się jeży i dochodzę do wniosku, ze to wszystko jest o dupę rozbić. Można się starać, obracać SWOIM majątkiem, czasem nawet z sukcesem i co z tego, jak jakiś k---s jednym
@Szkieletor: wiesz, ale @GlenGlen12 pisze, ze to trwa już dwa miechy???, mnie tez dopytywali o cos, posyłałem i było ok i to rozumiem, natomiast widze historie, gdzie ludzie mają miesiącami zablokowane konta i firma ma to w dupie. Wprawdzie to nie wasza bajka, ale na tagu krypto znana jest sprawa, w której bitbay zablokował gościowi 150k pln ze dwa lata temu i nadal trzyma jego kasę. Na reddicie czytam,
@Obruni: to niezłe kwiatki, chociaż nie chce mi się wierzyć, że gościu dosłał etoro wszystkie dokumenty i nadal blokują. Pewnie jest druga część historii, ale nigdy się o niej nie dowiemy ( ͡°͜ʖ͡°)
@Szkieletor: pewnie tak, podobnie jak z bitbayem. Ale wiesz, co mnie rozjusza. Prawodawstwo wymaga od firm spełnienia warunków KYC, czyli muszą mieć dane klienta, żeby zapobiegać praniu brudnych pieniędzy i ja to rozumiem. Czyli wg mnie jeżeli firma nie jest w stanie zweryfikować klienta, powinna podać to organom odpowiedzialnym za takie sprawy. Natomiast w praktyce KYC powoduje, że brokerzy, gieldy, kantory zasłaniając się KYC mogą blokować nasze środki w zasadzie
@GlenGlen12: no właśnie, mam tak jak Ty, ale kiedy czytam, ze tak po prostu kiedyś mogą mi zająć kasę i będę się z tym bujał miesiącami, to mam wqurw. :))
@Obruni: mi raz zablokowal bank cale konto na ktorym mialem swoje oszczednosci. zrobili to bo faktycznie bylem slupem, jakis rusek/ukrainiec mnie wciagnal w takie cos. zapytasz jak moglem byc taki glupi czy cos, ale naprawde dluga historia i bylem mlodszy + gosc mial takie techniki ze nie mialem o niczym pojecia. bank zablokowal konto i zero info dla mnie co gdzie jak robic. pogodzilem sie ze stracilem hajs i gdyby
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link