Wpis z mikrobloga

Słuchajcie Mirki, sprawa wygląda tak, że zakupiłem laptopa MSi w sklepie xkom we wrzesniu 2018 roku. Od razu dostałem możliwość przedłużenia gwarancji od 3msc i z tego skorzystałem, chociaż liczyłem, że nie będę musiał z tego korzystać, ale do rzeczy.

Czerwiec 2020 roku-zacząłem obserwować jak wygląda touchpad, widzę, że nie jest na swoim miejscu, do tego stopnia coś go podniosło, że jest wyżej niż obudowa. Zdjąłem tylnią obudowę (wolno wg zapisów gwarancji) i moim oczom okazała się spuchnięta bateria. Wysłałem na gwarancje i naprawili dość ekspresowo.

Po jakimś czasie od powrotu zaczęło wywalać sterowniki podczas grania w moją ulubioną gierkę czyli świat zbiorników ( ͡° ͜ʖ ͡°), początkowo myślałem, że jest problem z softem, więc zainstalowałem wszystko od nowa, jak pan kazał było robione. Niestety nie obyło się bez wizyty w serwisie. Zgłoszenie poszło w połowie października, wiec już korzystałem z gwarancji Msi (choć zaczęło to się dziać w sierpniu, lecz nie miałem czasu się tym zająć). No dobra, laptop wrócił z naprawy i dalej mogłem się rozkoszować swoją ukochaną gierką.

Grudzień 2020- gram sobie w swoją ulubioną gierkę o czołgach i nagle coś zaczynają spadać fps, patrze a tam zasilanie wariuje. Ładuje 2s i przestaje ładować na 2s i tak w kółko. Wysyłam na gwarancję i tu już pierwsza próba wymigania się od naprawy, kiedy to mi napisali, że na baterie jest rok, więc im pisze, spoko, że jest rok, ale w czerwcu wymieniliście, to naprawcie to. Laptok wraca po nowym roku, więc moge dalej się rozkoszować moją ukochaną gierką o czołgach. Dzisiaj powtórzyła się awaria z grudnia i nie wiem co robić. Mam studia zdalne, więc zależy mi na sprzęcie, niestety nie posiadam kompa zastępczego, więc troche problem z tym. Czy jest sens otwierać sprawę odnośnie rękojmi? Nie chce, żeby ktoś pomyślał "pokorzystał dwa lata i chce nowy sprzęt", nie. Ja chce żeby ten sprzęt posłużył dłużej niż 2miesiące pomiędzy wizytami w serwisie.
#gwarancja #rekojmia #msi #pcmasterrace #prawo
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach