Wpis z mikrobloga

#iphone #iphone7 #telefony #ios

Hej Mirki,
Czy idzie jakoś odblokować samodzielnie iPhona którego zostawił były pracownik ?
Próbowałem różne softy z neta, ale wszystkie płatne, z torrentów ciężko coś działającego ogarnąć.
Dorwałem jakiegoś "checkra1n" ale po restarcie i tak prosi o odblokowanie
Próbowałem też "Sliver" ale Cataliny nie wspiera oficjalnie i nie wiem czy to powód ale też nie udało mi się tego zrestartować.

Ogólnie chyba go zresetowałem czy tam zupdatowałerm przez Maca, ale teraz po uruchomieniu mam biały ekran z informacją "press home to recover"

Idzie to jakoś ogarnąć samodzielnie ?
Nie chce mi się wysyłać gdzieś telefon czy chodzić do iStora z jakimiś dowodami zakupy bo szkoda zachodu o stary telefon

Dzięki za info.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StaryZielony: idzie odblokować który jest zablokowany iCloud, pin i apple id tylko to będzie kosztować ok 1200 PLN u ruskich, przykład mojego wójka z jakimś iPhone od chińczyka zostawionym na stoku narciarskim ( ͡° ͜ʖ ͡°) wszystko się da tylko ma swoją cenę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Opipramoli_dihydrochloridum: mnie interesuje sposob bez infolinii, skuteczność, że się da bez wymiany płyty na inną i bez lutowania układów, chodzi o sam fakt/ możliwość, że można w domowych warunkach obejść, wszędzie tylko wyłudzacze a żadne sposób nie działa
  • Odpowiedz
Jak jeszcze info potrzebne to da się, w większości przypadków będzie działać tylko wifi - zależy czy wersja globalna czy GSM tego IP
  • Odpowiedz