Wpis z mikrobloga

• 1
@SrubokretUdarowy ewentualnie po prostu nauczyć się jak się układa egzaminy i zrobić open book exam co spowoduje mniej stresu i u zdającego i pilnującego. Myślę jednak że to znajduje się daleko poza ich zasięgiem cywilizacyjnym
  • Odpowiedz
@panelpodlogowy ale oni mówią szczerą prawdę. Popatrzcie sobie na wyniki konkursu matematycznego kangur z zeszłego roku ws. poprzednie lata. Wszyscy ściągają na potęgę. W 2020 ponad 400 osób rozwiązało bezbłędnie gdy w 2019 ... było ich 8.

Nie chodzi o to, że trzeba odpierdzielac ludzi bo za dużo ich zdaje i potrzebujemy kasy. Skoro nagle, z roku na rok średnia zdawalnosc skoczyła z powiedzmy 60% na 90% to wiadomo, że coś
  • Odpowiedz
@Golfinho porównanie kangura gdzie zdawały nadaktywne madki Grażyny z egzaminem na studiach ( ͡ ͜ʖ ͡) IMO wystarczy zrobić egzamin stacjonarnie. Ba wystarczy zrobić egzamin ustny ale nigdy żadnemu z profesorów się nie chce. Tak NIE CHCE im się. Lepiej zrobić test abcd z ujemnymi punktami najlepiej z limitem czasu niż rzetelnie sprawdzić wiedzę u studentów. Niski poziom jest winą jedynie kadry.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018 mhm, nie chcę się profesorom. Posłuchaj o czym mówili. Dokładnie wspominają o stacjonarnych. Uczelnia dostała wytyczne bo covid-srowid i jest zdalnie. Narzędzi do monitorowania nie ma. Choćbyś chciał HDI wykładowca
  • Odpowiedz
@Golfinho: studia się kończą się LEKiem, trzeba zrobić staż i specjalizację. nikt bez specjalizacji cię nie będzie operował, nie martw się
pomyśl o zatrudnieniu się na uczelni, podejście już masz odpowiednie; wszystkiemu winni są studenci
edit: i tak, nie chce im się
  • Odpowiedz
@Golfinho: powinieneś się martwić tym że się uczymy osłuchiwać z filmików na youtube zamiast słuchając pacjentów, że od roku nie byliśmy na oddziale, a nie tym że wzrosła zdawalność egzaminów które zazwyczaj niewiele mają wspólnego z przedstawionym materiałem, bo niestety na 3/4 przedmiotów nauczyć się materiału znaczy co innego niż nauczyć się do egzaminu
  • Odpowiedz
@PISowski_inwestor typie tu chodzi o warunek za 10 tysięcy od studenta XD

@m0rgi mowi na nagraniu wyraźnie, że robi różne wersje dla studentów, żeby napisali na kilka punktów tylko, po czym śmieje się, że nazywaja to funduszem x (za x wstaw nazwisko wykładowcy)
  • Odpowiedz
@panelpodlogowy: ta uczelnia ma tragiczny poziom. Zaliczenia, wszystko mija sie z celem. Pytania komoletnie z d--y na ktore nikt nie zna odpowiedzi. Nic nie sluzy tego zebysmy cos potrafili tylko generowaniu zysku uczelni oraz zrobieniu jak najmniejszej ilosci zajec. Na przedmiotach klinicznych potrafią się spóźnić godzine i nawet nie ma przepraszam. Notorycznie wysylanie nas do zrobienia wywiadu z pacjentem a potem mozemy isc do domu. Nawet nie chce mi sie
  • Odpowiedz
Pewnie byś to wiedział gdybyś studiował na poważnej, publicznej uczelni kiedykolwiek.

@m0rgi: beka z ludzi, którzy myślą, że publiczna uczelnia = poważna uczelnia XDD Jeszcze napisz, że zaoczni zdawają egzaminy "BO ONI PŁACO, WIENC NIE MUSZOM SIE UCZYĆ" XDD
  • Odpowiedz
@gracilis: Ja już się wczoraj zdenerwowałam po przeczytaniu komentarzy @Golfinho
Studenci ściągają na testach to tragedia, upadek obyczajów i polskiej ochrony zdrowia, za to jak na egzaminach pytają o rzecz z którą nigdy w życiu się nie spotkamy zamiast pytać o rzeczy najważniejsze (żeby nie było za łatwo zdać) to jest ok.
Ktoś kto nie studiował na umedzie nie wie jakie to jest frustrujące i demotywujące jak nauczysz się
  • Odpowiedz
Większość uczelni ma w regulaminie zapis, że brak zaliczenia pierwszego semestru kończy się skreśleniem z listy studentów.

Pewnie byś to wiedział gdybyś studiował na poważnej, publicznej uczelni kiedykolwiek.

@m0rgi: Politechnika Warszawska się chyba w takim razie do poważnych publicznych uczelni nie zalicza ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Golfinho: nie żeby coś ale to jak ktoś zoperuje nie zależy od tego czy nie ściągał na teście z biochemii tylko od tego czy ktoś go tego nauczy w czasie szkolenia specjalizacyjnego xD Prawdziwa nauka zawodu zaczyna się na stażu / rezydenturze. W sumie jeśli chodzi o zabiegowe to nawet w trakcie rezydentury może być problem żeby się czegoś nauczyć bo szef to dzban :x po 6 latach większość informacji
  • Odpowiedz