Wpis z mikrobloga

Habanero kisiły się w zalewie jak do ogórków (czosnek, chrzan). Po 4 miesiącach kiszenia są przekiszone elegancko, smak bardzo wyraźny kwaśny. Dziś zmiksowane.

Będę robił

1. świeżym mango
2. pulpą z marakuji z puszki
3. z wędzonymi chipotle z puszki

W zeszłym roku dla pewności i ze strachu zapasteryzowałem sosy z domieszkami, ale czysty w słoiczkach wytrzymał w lodówce rok i był ok.

Aktualnie zastanawiam się nad sosem z mango, gdzie dodam mango i jeszcze pozwolę fermentować w słoju. Ma to sens? Czy ktoś tak robił?

#chillizercy #chillihead #ostrezarcie #ostresosy #chillicontent #sos #sosostry #papryka
#chillihead
bonbeque - Habanero kisiły się w zalewie jak do ogórków (czosnek, chrzan). Po 4 miesi...

źródło: comment_1614270641Tq9Q4Sr6Fi7tERU4vkqWbc.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz