Wpis z mikrobloga

@Checollada: Dzięki za odp!

Szukam taniego gravela jako drugi, dodatkowy rower, główny to MTB, bo jest parę tras obok mnie szutrowych, ale nie chce wydawać za dużo na rower, którym będę jeździć rzadziej, właściwie potrzebuje po mega taniości by w ogóle zobaczyć czy mi taka jazda pasuje.
@gram_w_mahjonga:
Tutaj pojawia się taki problem, że (według mnie przynajmniej) tani gravel nie da Ci za bardzo dorbych odczuc z jazdy gravelem. Te tanie napędy są naprawdę nieprzyjemne, te rowery są mało sztywne i niestety ciężkie.
I ten napęd tutaj... no jest możliwe najgorszym z najgorszych. "
@diarrhoea: @kuraku: nigdy nie jeździłam na szosie, głównie trek, miejskie i od kilku sezonów mtb więc nie chciałam się rzucać z motyka na słońce szczególnie, że mtb mi pasuje bo lubię zawijać po lesie. Więc może taki tani gravel to nie taki zły pomysł - tak sobie pomyslałam.
@gram_w_mahjonga: Różnica między 100 a RC100 to chyba tylko wolnobieg/kaseta. Mam ten rower i jestem w nim zakochany, a przesiadłem się z dużo droższego przelaja. Ale ja używam go do jazdy glownie po mieście i glownie zależało mi na tym żeby był tani i żebym się nie przejmował jak mi się rama obije o słupek do którego go przypnę. Opona spokojnie wchodzi 38c z terenowym bieżnikiem i jeszcze jest trochę miejsca.