Wołam w komentarzach fantastyczne 3000+ osób które zaplusowały wpis badający zainteresowanie przeglądem foteli biurowych ze średniej i wyższej półki. https://www.wykop.pl/wpis/54701291/co-byscie-powiedzieli-na-testy-25-modelow-foteli-b/ Niedawno udało mi się zarezerować salon dla siebie po czym nagrałem materiał do filmu. Choć w zamyśle miałem zmieścić całość w pół godziny to wyszło jak wyszło i będą dwa filmy po pół godziny. Wiem, dużo, ale jest zastosowana formuła do ich przeglądu a ja celowo nie testowałem ich wcześniej aby dać Wam faktyczne pierwsze wrażenia (zaledwie kilka z nich znałem). W filmie porówuję fotele pod względem wyglądu, możliwośći regulacji, łątwości obsługi, komfortu, luzów w mechaniźmie, poziomy hałasu, użytych materiałów oraz dostępności opcji z zagłówkiem. Sorry @tapirro ale nie było możliwości zmierzyć ich elektrostatyczności. ( ͡°͜ʖ͡°) Poniżej link do pierwszego filmu. Myślę, że na końcu drugiego zrobię podsumowanie w excelu, a drugi film planuję wyedytować w przyszły weekend. W najgorszym wypadku ukaże się w poniedziałek lub wtorek 1-2 marca. https://www.youtube.com/watch?v=2LL2w-TwYcM W filmie pojawią się poniższe fotele, według ceny od najtańszego (wg. moich obliczeń) za 2000zł do 2800zł: Producent - Model Viasit - Kickster Mobili - Nero Actiu - Stay Orangebox - Do Interstuhl - Every Viasit - Drum Back Actiu - Trim Orangebox - Kirn
@Amestris: Do 200 zł to same chińczyki lub produkt polski, jednak z części chińczyków. Nie ma dobrego fotela w tej cenie, jedyny plus niektórych foteli w tej cenie jest taki, że są części zamienne i w sumie tylko tyle. Jak ktoś siedzi 2 godziny dziennie to może taki kupić, ale jeśli ma pracę biurową to lepiej wydać raz 2k
Niedawno udało mi się zarezerować salon dla siebie po czym nagrałem materiał do filmu. Choć w zamyśle miałem zmieścić całość w pół godziny to wyszło jak wyszło i będą dwa filmy po pół godziny. Wiem, dużo, ale jest zastosowana formuła do ich przeglądu a ja celowo nie testowałem ich wcześniej aby dać Wam faktyczne pierwsze wrażenia (zaledwie kilka z nich znałem).
W filmie porówuję fotele pod względem wyglądu, możliwośći regulacji, łątwości obsługi, komfortu, luzów w mechaniźmie, poziomy hałasu, użytych materiałów oraz dostępności opcji z zagłówkiem. Sorry @tapirro ale nie było możliwości zmierzyć ich elektrostatyczności. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej link do pierwszego filmu. Myślę, że na końcu drugiego zrobię podsumowanie w excelu, a drugi film planuję wyedytować w przyszły weekend. W najgorszym wypadku ukaże się w poniedziałek lub wtorek 1-2 marca.
https://www.youtube.com/watch?v=2LL2w-TwYcM
W filmie pojawią się poniższe fotele, według ceny od najtańszego (wg. moich obliczeń) za 2000zł do 2800zł:
Producent - Model
Viasit - Kickster
Mobili - Nero
Actiu - Stay
Orangebox - Do
Interstuhl - Every
Viasit - Drum Back
Actiu - Trim
Orangebox - Kirn
#paniekierowniku #meble #fotel #fotelbiurowy #stanowiskogracza #ergonomia
@lubiemeble: Markus jest cienki, w swojej cenie spoko, ale nie jest to fotel, który warto mieć na lata, więc dobrze, że go nie ma.
Komentarz usunięty przez autora
@Amestris: Do 200 zł to same chińczyki lub produkt polski, jednak z części chińczyków. Nie ma dobrego fotela w tej cenie, jedyny plus niektórych foteli w tej cenie jest taki, że są części zamienne i w sumie tylko tyle. Jak ktoś siedzi 2 godziny dziennie to może taki kupić, ale jeśli ma pracę biurową to lepiej wydać raz 2k
Fajnie by było jakby filmiki miały w opisie tagi z nazwą modelu i linkiem do momentu prezentacji.