Wpis z mikrobloga

Różnie można oceniać karierę wojownika z Mazowieckiej, ale przekonaniem całego pokolenia kucy, że kwota wolna od podatku to jest mechanizm libertariański, korwinistyczny wręcz, na zawsze zaskarbił sobie mój szacunek. To jest chyba mój ulubiony trolling w polskiej polityce.

Stanąć obok Korwina od dekad pieprzącego o jedynie sprawiedliwym podatku pogłównym i powiedzieć "precz z socjalizmem! Powinno być tak, że biedny nic nie płaci, a usługi publiczne fundują mu bogatsi" i złapać na to wszystkich kucy tak, że powtarzają to do dziś - 4 lata po tym, gdy Wipler stwierdził, że nie da już rady z tymi kretynami i kartą kredytową sprywatyzował środki fundacji KORWiN - to jest prawdziwa sztuka. Trzeba przyznać, że wątpliwa jakość intelektualna publiczności tego spinu odegrała niebagatelną rolę w jego sukcesie, ale już samo rozeznanie tej miałkości i odwaga w realizacji tego pomysłu zasługują na uznanie.

#4konserwy #neuropa #konfederacja #wipler #bekazkuca #bekazkonfederacji
smyl - Różnie można oceniać karierę wojownika z Mazowieckiej, ale przekonaniem całego...

źródło: comment_1613924839EHA2w4ZZjhgHFm38tfKJdr.jpg

Pobierz
  • 10
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@smyl: ciekawe co on teraz przeżywa jak hamował szura Korwina tyle lat a bez niego jak Januszek odpiął wroty i sprzymierzył się z największymi pajacami to świeci największe sukcesy
ciekawe co on teraz przeżywa jak hamował szura Korwina tyle lat a bez niego jak Januszek odpiął wroty i sprzymierzył się z największymi pajacami to świeci największe sukcesy

@xvlk: Wipler uważa się za ojca chrzestnego sojuszu Korwina z socjalfaszolkami. Gdzieś w tej stosunkowo niedawnej rozmowie z Mentzenem o tym mówi. Wybacz, nie znajdę konkretnego fragmentu, nie dam rady tego słuchać drugi raz ;]
smyl - >ciekawe co on teraz przeżywa jak hamował szura Korwina tyle lat a bez niego j...
@smyl: Bo kojarzę z dawnej działalności. Nie mam nic do szkalowania Wiplera, należy mu się, ale wciskanie libertarianizmu w krąg tej śmiesznej partii to delikatnie mówiąc nadużycie
@kuroszczur: chodzi o popieranie ujednolicenia podatków i składek i liczenie ich podobnie niezależnie od formy zatrudnienia?

Dalej uważam, że to najlepsze rozwiązanie, to nie znaczy, że jestem pisowcem.

Czyim kontem jesteś? Odblokuj pw ;]