Aktywne Wpisy
goferek +175
Mirki, chciałem zdjąć koło i ukręciłem śrubę. Pękła niemal od razu. Co teraz zrobić?
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Kopyto96 +118
Największe odpały, które miała moja ex, a które niestety dotyczą większości kobiet. Ku przestrodze wymienię wam te najbardziej absurdalne, których moja głowa do dziś nie pojmuje. Moje obserwacje dotyczą 3,5 roku mieszkania razem.
1.Brak umiejętności spędzania czasu samemu
-Autentycznie nie potrafiła nawet ze dwie godziny. Jeśli nic nie robiliśmy, bo nic nie zaplanowałem, siedziała obrażona i mówiła tylko, jak nienawidzi mieszkania w bloku (była ze wsi), albo że jej życie jest bez sensu xD A nie daj Boże, jak ja gdzieś wyszedłem, a ona nie miała planów ( i tak 90-95 % weekendów spędzaliśmy razem)
2.Pretensje
1.Brak umiejętności spędzania czasu samemu
-Autentycznie nie potrafiła nawet ze dwie godziny. Jeśli nic nie robiliśmy, bo nic nie zaplanowałem, siedziała obrażona i mówiła tylko, jak nienawidzi mieszkania w bloku (była ze wsi), albo że jej życie jest bez sensu xD A nie daj Boże, jak ja gdzieś wyszedłem, a ona nie miała planów ( i tak 90-95 % weekendów spędzaliśmy razem)
2.Pretensje
Oblicz pole powierzchni czerwonego obszaru.
PS Wszystkie dane potrzebne do rozwiązania zadania są podane na obrazku.
@akcer
@grubypajonk: dobra wymówka jak się nie chce robić.
@akcer: A ja bym obstawiał, że długość boku.
@Polanin: Mnie też takie zadania nieco wkurzają.
To co, ma robić dwa różne zadania (w tym jedno którego nikt nie zadawał), bo nie wiadomo czy to bok czy pole?
To że nie wiadomo jakie pole ma dolny, nie oznacza że nie wiadomo jakie ma czerwony trójkąt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@deryt: pewnie czegoś nie zauważam, ale wedlug mnie ma znaczenie.
@akcer:
przeskalujmy obrazek w skali 1:sqrt(8), aby górny kwadrat miał pole i boki równe 1, to się będzie łatwiej liczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Polanin: > @deryt: nie ma różnicy czy to bok czy pole. Przeliczenie jednego na drugie nie zmienia w ogole rozwiązania.
@Polanin:
Jak nie zmienia jak zmienia?
Jeśli pole to 8, to bok to sqrt(8), jeśli bok to 8, to pole to 64. Inne dane, choć przeskalowane. A kolega wyżej pił do ogółu takich zadań,