Wpis z mikrobloga

Walczył ktoś z nieuruchamiającą się #forzahorizon4 ? #pytanie #gry #komputery #informatyka

DCOM Error 10010/10016 w Event Viewer. Dell Inspiron 5577 i5-7300HQ / GTX1050 / 16GB ram - z dnia na dzień przestała działać, nabiłem na tym laptopie 500h+ w tej grze.. Aktualnie czysta instalka z sterownikami i przeglądarką, nic więcej. System z basewin.pl, aktywowany legalnie, na takim też grałem wcześniej.

Próbowałem:

- Skrypt ubijający explorer.exe w tle
- Dopisywanie uprawnień w rejestrze
- Dopisywanie uprawnień całego dysku i folderu z aplikacją
- Reinstall gry
- Reinstall systemu
- Czyszczenie danych gry
- WSreset
- Odinstalowanie pojedyńczych dodatków FH4
- Clean boot + wyrzucenie wszystkiego z autostartu
- Konto lokalne / konto online
- Windows update / update wszystkich sterowników
- Uruchamianie przez Microsoft Store
- Wyłączanie mikrofonu
- sfc /scannow, naprawa systemu przez odpalenie exe win10, DISM repair
- Relog konta z apki xboxa, logowanie się na nowe
- Wyłączanie defendera

Niemalże wszystkiego. Kończą mi się k---a już pola manewru.. Macie jeszcze jakieś pomysły?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xJakuzo: nie, 2-3 sekundy po odpaleniu samego skrótu. Event Viewer (podgląd zdarzeń?) Pokazuje wprost że przyczyną crashu apki jest bodajże nie zarejestrowanie się w odpowiednim czasie do serwera DCOM. Nie mam jak podrzucić aktualne dokładnego opisu bo nie jestem przy PC
  • Odpowiedz
@NewEpisode: O kuzwa o takim to jeszcze nie slyszalem, jedyne co moge doradzic to na ich forum poszukac odpowiedzi. Ja mialem corrupted save i caly progress poszedl sie kochac, oddali mi tylko cala kase i auta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xJakuzo: Właśnie już próbowałem wszystkiego z forum i rozkładam ręce, pierwszy raz sobie nie mogę taką głupotą poradzić. Współczuję mirku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@NewEpisode: jako że laptop, jeśli masz dysk na sata, to tak dla pewności odepnij go i wepnij ponownie, i jeśli jest to to samo z tasiemką z mobo do złącza sata, ja miałem tam luzy na złączach i mi różne cyrki system wyczyniał (m.in właśnie fochy ze strony forzy)
  • Odpowiedz