Wpis z mikrobloga

Jestem w szoku, że doszedł do takich wniosków dopiero po "wymaksowaniu" trzech kont na AR50+. Ja mówię o tym, że w tej grze nie ma co robić i zawracam wam dupę na tagu swoim marudzeniem odkąd wbiłem AR30 (czyli pewnie gdzieś po 2 tygodniach grania).
#genshinimpact
jombsik - Jestem w szoku, że doszedł do takich wniosków dopiero po "wymaksowaniu" trz...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jombsik: Gość jest już memem w społeczności :D
Już kilka razy "odchodził" z Genshin Impact:
- mówił jaki ta gra ma zły wpływ na ludzi bo sprawia że wydają masę kasy. Stwierdził że sam się do tego dokłada więc odchodzi.
- Stwierdził że jednak nie odchodzi ale będzie F2P i przepraszał ludzi
- Założył konto F2P na którym wbił wyższy AR i zaczął wishować - dostał Diluca i stwierdził że Diluc jest zbyt dobry
Mr_Lewy - @jombsik: Gość jest już memem w społeczności :D
Już kilka razy "odchodził"...

źródło: comment_1613503153qOHh7Gst1BSpq7Em8lulyB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@jombsik: Wiem :D sorki za ten spam ale jakoś jak widzę tego gościa to się zagotowuje :D

Wracając do tematu, zgadzam się. Jedyną end-gamową aktywnością obecnie jest spiral abyss, ale jest zbyt krótki by móc spędzić tam więcej niż godzinę dwa razy na miesiąc.

Mimo wszystko gram codziennie, w sumie nie wiem czemu :D
  • Odpowiedz
@jombsik: bo to jest ten typ gry, wpadasz robisz daily i pora na csika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
moze jakies eventy robisz jak sa, albo nadrabiasz questami ktorych jeszcze nie zrobiles ¯\_(ツ)_/¯
Osobiscie jak na f2p jest w cholere do roboty, spedzilem w niej wiecej czasu niz w jakims tytule AAA, i co jakis czas mozna nadal wracac i robic cos nowego.
Najgorsze sa wishe i
  • Odpowiedz
@jombsik Głównym problem genshina według mnie jest taki, że brakuje tu dużo mechanik, które w grach gacha to standard.

Przeglądając forum, Reddit i YT takie rzeczy na już do wprowadzenia to:
- dzienne nagrody za logowanie (mimo, że zwykle nagrody nie są wysokich lotów to zachęcają do logowania)
- możliwość zdobycia nawet tych podstawowych 4* i 5* postaci i broni np. za zrobienie dunga albo raidy (w takich grach to standard i w
  • Odpowiedz
@jombsik: @Mr_Lewy: Mozna typa nie lubic, ale ma tu calkowita racje. Ta gra praktycznie nie ma endgame, a szkoda bo moim zdaniem ma spory potencjal. Widocznie mihoyo ma w------e na bardziej hardcorowych graczy i skupia sie na casualach co graja 15 minut dziennie na telefonie.
Nawet ten event nie zacheca za bardzo do grania. Robienie powtarzalnych zadan zeby dostac pare priomegow, na postacie ktore do niczego nie sa
  • Odpowiedz
@jart: Akurat MiHoYo zależy najbardziej na hardcorowych graczach, którym zależy na 5* postaciach z wysokimi konstelacjami ;) 6mln zielonych dziennie samo się nie zarabia.
Stąd dziwi mnie brak endgame'u. Ale pamiętajmy, że to dopiero początek tej gry. W najlepszym przypadku 2/7 świata, brak jednego elementu, sam początek. Dajmy im czas i zaufanie, bo do tej pory nic nie schrzanili, a wręcz przeciwnie, słuchają graczy.
  • Odpowiedz
@Mr_Lewy: Zakladasz ze to hardcorowi gracze wydaja najwiecej hajsu, ale mozliwe ze wcale tak nie jest. Gdyby tak bylo, to nie wierze ze mihoyo tak by ich olewalo. Nie zdziwilbym sie gdyby najwiecej przychodu zapewniali ludzie grajacy bardziej casualowo.
Ja nie kupuje tego argumentu ze to dopiero 2/7. Gra ma ponad 5miesiecy i jak do tej pory nie dostalismy zadnych aktywnosci endgamowych. Jedyne co zrobili to zmiana spirala abyss 9-12.
  • Odpowiedz
@jart: Implementacja raidów wcale nie jest tak prosta, bo na ten moment można łączyć się jedynie w 4 graczy na jednym świecie.
Co do 2/7 to piję to ilości miast/ terenów w grze, których będzie przynajmniej 7 lub 8 (a sądzę, że potem może więcej, jeśli gra nadal będzie żyła).
Genshin wyszedł 28 września, developerzy mieli plan odnośnie wprowadzenia nowych terenów w danym terminie i tego muszą się trzymać. Dodatkowo co
  • Odpowiedz