Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +160
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
stormi +6
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami
14 lutego 1942 r. Naczelny Wódz gen. Władysław Sikorski wydał rozkaz o przekształceniu Związku Walki Zbrojnej w Armię Krajową. Decyzja o powstaniu AK była podyktowana koniecznością scalenia polskich konspiracyjnych oddziałów zbrojnych i podporządkowania ich rządowi RP w Londynie. Utworzona przed 70 laty AK jest uważana za największe i najlepiej zorganizowane podziemne wojsko działające w okupowanej Europie.
Chcesz być na bieżąco? #zwiadowcahistorii - tag z moimi najciekawszymi znaleziskami! Zapisz się też do mikrolisty zwiadowcahistorii - plusując ten komentarz bym zawołał Cię do najlepszych znalezisk!
Sprawdź też mój blog WWW firmowy SKLEP ZH oraz kanał na YT
#rocznicanadzisiaj #historia #armiakrajowa #iiwojnaswiatowa #drugawojnaswiatowa #2wojnaswiatowa #wojsko #wojskopolskie #ciekawostkihistoryczne #gruparatowaniapoziomu
Naprawde bys zamilk jesli nie masz nic powaznego do powiedzenia. Ty tak dla trolowania czy ogolnie zeby sensacje wzvudzic. Fakty, opisy, zamachy dzialania ktore udowadnika twoja teze.
Organizacja terrorytyczna to bylo Waffen SS, V kolumna, Werwolf.
Z grup to Paipera przebrana w mundury amerykanskie, Eisazgruppen na Europe Wschodnia no i Wermah bioracy udzial w pacyfikacji ludnoaci cywilnej
@benyrbh: Zamachy w Berlinie
Jest różnica w ataku na żołnierzy a w ataku na cywili
Jest tutaj pare osob ktore robia naprawde dobra robote piszac o drugiej wojnie, wez z nich przyklad. Napisz Armia Krajowa byla org terroysyuczna gdyz i opis zamachu w Berlinie, napad Ponurego na pociag etc. Ja sie z tym jie zgadzam, gdyz AK wstrzmywalo wiele akcji mogacch
@XXUnthinkableXX: Obydwaj się mylicie. Zamachy na dworcach w Niemczech to mit niczym niepotwierdzony. Jeśli już szukać złego w działaniach AK to na przykład pacyfikacja niemieckich wiosek znana jako akcja Wilanów
@knur3000: Masz na to dowody?
@XXUnthinkableXX: przecież najpierw trzeba udowodnić że coś się zdarzyło, a nie że się nie zdarzyło xD
@knur3000: Jeżeli postawisz tezę że coś się nie wydarzyło to wypadałoby ją udowodnić w szczególności że te zamachy są dość znane
@XXUnthinkableXX: Więc co zostało zniszczone po stronie niemieckiej? Kto zginął? Są jakieś zdjęcia z miejsc wybuchów, jakieś relacje lokalnej administracji niemieckiej?