Czy się da? Tak Czy będzie działać out the box? Nie, będziesz musiał przepisać kod [elektroda mode] Czy jest sens zaciągania do tego rpi całego rpi z pełnym systemem operacyjnym by obsłużyć zdalnie kilka czujników? Zdecydowanie nie -> w sensie tworzysz sobie wtedy niepotrzebnie potencjalne problemy przez warstę systemu operacyjnego
@Kryspin013: Dzięki za podpowiedz. Prawda jest taka, że chciałbym by działało to out of the box. Nie chce by młody siedział przy lego i musiał używać telefonu ^^ Mam drukarke 3d więc szybko bym zaprojektował i wydrukował kontroler do pociągu - ale programowanie to nie moja bajka :| W rpi jestem o tyle "biegły", że wiem gdzie jest terminal i co to sudo :D Brak tylko własnie kogoś kto poprowadził by
W rpi jestem o tyle "biegły", że wiem gdzie jest terminal i co to sudo
@Sliv3r: To nie tyle rpi co jakaś znajomość linuksa.
Kajam się. Przejrzałem wcześniej artykuł na szybko i myślałem, że chcesz automatyzować pociąg wbudowując w niego swój kontroler (rpi) a widzę że ten pociąg to gotowiec. To pewnie będzie się dało xD
Czy ktoś jest wstanie podpowiedzieć mi - czy ten projekt można wykonać na rpi?
https://www.instructables.com/Wooden-Bluetooth-Remote-for-Lego-Duplo-Train/
Próbowałem stawiać na raspberry PoweredUP https://nathan.kellenicki.com/node-poweredup/ ale poddałem się ^^ - ew. jesli ktoś miał by czas i ochotę pomóc - będę wdzięczny :D
Czy się da? Tak
Czy będzie działać out the box? Nie, będziesz musiał przepisać kod
[elektroda mode] Czy jest sens zaciągania do tego rpi całego rpi z pełnym systemem operacyjnym by obsłużyć zdalnie kilka czujników? Zdecydowanie nie -> w sensie tworzysz sobie wtedy niepotrzebnie potencjalne problemy przez warstę systemu operacyjnego
Dzięki za podpowiedz. Prawda jest taka, że chciałbym by działało to out of the box. Nie chce by młody siedział przy lego i musiał używać telefonu ^^
Mam drukarke 3d więc szybko bym zaprojektował i wydrukował kontroler do pociągu - ale programowanie to nie moja bajka :|
W rpi jestem o tyle "biegły", że wiem gdzie jest terminal i co to sudo :D
Brak tylko własnie kogoś kto poprowadził by
@Sliv3r: To nie tyle rpi co jakaś znajomość linuksa.
Kajam się. Przejrzałem wcześniej artykuł na szybko i myślałem, że chcesz automatyzować pociąg wbudowując w niego swój kontroler (rpi) a widzę że ten pociąg to gotowiec. To pewnie będzie się dało xD
@Sliv3r: ( ͡° ͜ʖ ͡°)