Aktywne Wpisy
NetworkCartoon +59
Widzę, że w rankingu miast wojewódzkich najlepszych do życia wygrał Olsztyn, a na drugim miejscu jest Lublin XDD Z kolei Kraków jest niemal na samym końcu.
Sam szczegolnie nie przepadam za Krakowem, ale wydaje mi się, że jakby ktoś miał wybór między otrzymaniem mieszkania w Olsztynie a Krakowie to 90% wybrałoby stolicę Małopolski.
To świetnie pokazuje ile warte są te rankingi
#olsztyn #krakow #lublin
Sam szczegolnie nie przepadam za Krakowem, ale wydaje mi się, że jakby ktoś miał wybór między otrzymaniem mieszkania w Olsztynie a Krakowie to 90% wybrałoby stolicę Małopolski.
To świetnie pokazuje ile warte są te rankingi
#olsztyn #krakow #lublin
miku555 +153
Polacy jeżdżą jak bandyci i jest to statystycznie potwierdzony fakt.
Tu nie ma z czym dyskutować.
Więc przestańcie zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.
#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
Tu nie ma z czym dyskutować.
Więc przestańcie zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.
#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
czy miał ktoś podobną sytuację i mógłby coś doradzić? Albo ktoś z dobrego serca coś podpowie?
Od kilku lat się rozwodzę, żona robiła burzę, opluła mnie przed sądem i wywalczyła alimenty i to że dziecko mieszkało przez lata z nią, teraz jednak się jej odwidziało, poznała jakiegoś araba i podrzuciła mi dziecko na dwa tygodnie. Jak się domyślacie już nie wróciła. Mam z nią kontakt tylko telefoniczny. Nakłania mnie teraz do rozwodu bez orzeczenia o winie i do opieki naprzemiennej. Dalej pobiera 500, rodzinne i alimenty a ja muszę je płacić
Można to jakoś odwrócić? Co musiałbym zrobić?
#prawo #pytanie #rozwod #pytaniedoeksperta #madki #przegryw #zwiazki #anonimowemirkowyznania #dzieci
@AnonimowyMirekWyznaje: Najlepiej zapytaj o to adwokata. I zbieraj dowody. Im więcej dowodów tym lepiej. Na wszystko.
@AnonimowyMirekWyznaje Mówić to se może. Jak koledzy wyżej radzą: zbieraj dowody, idź do prawnika. Ja Ci nakreśliłem przeszkody z którymi sam się spotkałem. Ale wtedy jeszcze pojęcie opieki naprzemiennej jako tako u nas nie funkcjonowało i mogło się coś zmienić. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo to 9 lat temu było.
@AnonimowyMirekWyznaje: tak, wnosisz o zmianę w ten sposób, że władza rodzicielska zostanie Ci przyznana, a jej ograniczona oraz o zasądzenie alimentów. Chociaż jak mieszka w jakiejś tam dalekiej krainie, to alimentów raczej nie zobaczysz, ale można by było do funduszu alimentacyjnego uderzyć.
Następnie składasz wniosek do sądu rodzinnego (jeśli cię stać to przez pełnomocnika, tak będzie lepiej, długo by mówić dlaczego) o przyznanie opieki dziecka tobie, a za powód wskazujesz okoliczność jak wyżej.
Z żoną prowadzisz sprawy tak, żeby czuła się