Wpis z mikrobloga

Tak a propos przejmowania węgierskich mediów przez Orbana to niecałe 2 lata temu dwukrotnie przejeżdżałem przez całe Węgry i słuchałem tamtejszych stacji radiowych, a tam non-stop albo węgierskie utwory albo jakieś mało znane po angielsku (pewnie też zespoły węgierskie).

Wtedy tego nie zajarzyłem, bo aż tak się nie interesowałem co się tam u nich wyprawia, ale jak dzisiaj przeczytałem, że ostatnia niezależna węgierska stacja radiowa straciła koncesję na nadawanie to wyobraziłem sobie, jak u nas Św. Jarosław Kaczyński Zawsze Dziewica przejmuje wszystkie pasma FM i 24/7 #!$%@? psalmy, prowadzący rozmawiają o fragmentach biblii, a w przerwach reklamują maść na grzybicę pochwy XD

#neuropa #wegry #postkomunistycznepanstwomafijne
Pobierz sing - Tak a propos przejmowania węgierskich mediów przez Orbana to niecałe 2 lata te...
źródło: comment_1612963662Kkw0zJ85nOnEbRQTWwnZh9.jpg
  • 3
@sing: A nie jest przypadkiem tak, że Węgrzy mają takie preferencje muzyczne? Twoja teoria jest bardzo prawdopodobna, ale np Ukraińcy słuchają tylko Ukraińskich/Rosyjskich wykonawców. Odwiedzam masę budów i spotykam setki Ukraińców. W 90% przypadków to co leci z ich głościków to jakieś ichniejsze stacje radiowe, a tam tylko piosenki w ojczystym języku. U nas budowlańcy słuchają RMFMAX czy Eski a tam wiadomo cała papka po angielsku. Bardzo mnie to zaciekawiło aż
@nie_programista_20k: U nas budowlańcy słuchają disco polo głównie. Ukraińcy jakieś disco ukro. To trochę co innego niż zawartość popularnych rozgłośni.

@sing: Ja z wycieczek na Węgry pamiętam, że było dużo muzyki, której nie znałem, ale trochę zwykłego popu też było. Ale mało.