Wpis z mikrobloga

  • 0
@eXe1987 nie wystarczająco ubite białka? Może piekarnik nie grzeje jak trzeba i potrzebna ciut wyższą temperatura? Używasz woskowanego papieru?

Mi zawsze rośnie na kilk cm a potem opada po wyciągnięciu ale nigdy nie miałam problemu z odklejeniem go od papieru więc nie bardzo pomogę. Możesz też spróbować piec na macie silikonowej
  • Odpowiedz
@chixi: zmodyfikowałem twój przepis i wyszło lepiej. 3 jajka, 85 g serka i pieczenie w 150 stopniach przez 30 minut. Ciasto od góry lekko rumiane, od dołu blade ale nie klejące się. Obróciłem, dodałem składniki i znowu do pieca. Ale ja mam specyficzny piekarnik bez grzania dolnego więc wszystko leci na termo.
  • Odpowiedz
@chixi: Czy ten spód ma wyjść taki piankowy jak frittata? U Ciebie wygląda na chrupki przynajmniej z zewnątrz. Mi wyszła gąbka i nie wiem czy coś źle robię czy miałem inne oczekiwania.
  • Odpowiedz