Wpis z mikrobloga

Budzę się codziennie. Otwieram oczy, no k---a, znowu w tej pisowskiej Polsce. I juz mi się nie chce niczego. Jedyne co chce to wyjechać z tego polskiego syfu. Nienawidzę tego państwa.
#bekazpisu #polska
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2-aminopirydyna odpowiedz mi jak załatwić formalności wymagane do podjęcia pracy i wynajmu mieszkania skoro nikt mi tego nie da bez numeru nie, a numeru nie nie dostanę bez bycia na miejscu i czeka się na to kilka nawet miesięcy
  • Odpowiedz
@Fako jak mnie w-----a takie gadanie. I za co będzie żył za granicą? Będzie płacił cebulami? Ty wiesz jakie są kursy walut chociaż? I co w tym obcym kraju to z otwartymi rękami witają? Utrudnienia dla emigrantów są praktycznie wszędzie UK, Hiszpania. Chyba, że umiesz mi numer NIE załatwić od ręki to czekam. Bo bez niego nikt mi nie wynajmie mieszkania, a numer dostanę dopiero jak będę w Hiszpanii na miejscu.
  • Odpowiedz
@Matti28: kolejny débil - nie rozumiesz, że jeśli chcesz pracować LEGALNIE w Hiszpanii musisz mieć tzw dokument NIE. Jako obcokrajowiec potrzebujesz go do absolutnie wszystkiego związanego z dokumentami, a nie dostaniesz go zaocznie. Jak byś to ogarnął? Każdy myśli, że to takie proste wyjechać - no jak jedziesz na zmywak lub ogórki, a będziesz mieszkać na krzywo z 7 p0lakami w pokoju, no to tak, da się.
  • Odpowiedz
argument na poziomie 'jestes bezdomny? lol kup se dom'

@cadcadcad: no nie. Przyjmijmy, że bezdomny to ten, który nie ma pieniędzy na coś do mieszkania. Czyli jest to nie do spełnienia. Najtańszy bilet do dobrobytu to ze 100 złotych - i cyk, jak za dotknięciem różdżki masz dostęp do tego, do czego w Polsce nie miałeś...
  • Odpowiedz
@FinekPoker: Ludzie naprawdę spinają się o wklejenie tekstu najsłynniejszego, niedoszłego prezydenta III RP na uchodźstwie XD Pomijam, że rozwiązanie problemu, które proponują niczym nie różni się od tego zaproponowanego przez PiS wobec lekarzy - "niech jadą". I co dalej? Jak każdy niezadowolony wyjedzie z Polski to kto w niej zostanie?
  • Odpowiedz
  • 5
@slepauliczka Po wejściu do Unii Sebki i Karynki jakoś sobie poradzili i niektórzy do tej pory mieszkają w Anglii, Irlandii albo Szkocji, rozumiem teraz może być trudniej ale są inne kraje z innymi zasadami.
W Kanadzie czy Australii wystarczy mieć zawód z listy, która jest publikowana co rok i jak spełnia się wymogi to przyjmują Ciebie z otwartymi ramionami. Poza tym jest masa firm pośredniczących w poszukiwaniu pracy za granicą i
  • Odpowiedz
  • 1
@slepauliczka
@huudyy
Co potrzeba do uzyskania numeru NIE:
Formularz aplikacyjny NIE (formularz EX 15); w języku hiszpańskim
Paszport (aktualny) oraz jedna kserokopia
Dwa małe
  • Odpowiedz
@Fako: sprawdź jak się zapisać do urzędu, by go dostać. Teorie znasz ale to ma tyle wspólnego z rzeczywistością co wykop ze sprawnymi tagami.
  • Odpowiedz
  • 0
@huudyy Dla tych, którzy mieszkają w obszarach Torrevieja, Elche, Benidorm i Alicante, będziesz musiał poprosić o spotkanie w urzędzie za pomocą strony internetowej consultor.com. ¯_(ツ)_/¯
W innych przypadkach posterunek policji z odpowiednim działem.
  • Odpowiedz
@Fako: powiedz to mieszkańcom Walencji albo Barcelony, a nie wiosek z 5-6x mniejszą liczbą mieszkańców. Jak ktoś chce jechać do pracy Londynu, to go wyślesz najpierw do Southhampton co by ogarnął dokumenty? XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@FinekPoker: zła logika. Skoro boli Cię, że Twój kraj jest grabiony to walcz o niego zamiast wyjeżdżać. Przekonuj i zbieraj ludzi. Nas zdolnych do naprawdę wielkich rzeczy jest jakies 10-15 mln odliczając pisowców, dzieci, p0licje i resztę, a ich ile? 100k? Działaj
  • Odpowiedz