Wpis z mikrobloga

#android #smartfon #pixel4a #pixel Czy Pixel 4a 5G, nówka za 1550 zł się opłaca? Dobry jest to telefon jak za taką cenę? Wystarczy na 3 lata? Ktoś ma i poleca albo może wskazać wady? Telefon dla dziewczyny, więc zależy mi na jego rozmiarach i dobrym aparacie, a te są dość małe jak na te czasy.
  • 14
  • Odpowiedz
@Marek1991: Mam Pixela 5 i śmiało mogę go polecić. 4a 5G to taka piątka, tylko z nieco większy, z nieco mniejszą baterią i odrobinę gorszym wyświetlaczem (60Hz, w piątce jest 90Hz, więc różnią się tylko bardziej płynnym działaniem ekranu).
Telefon jest zajebisty, polecam go szczerze, bo za niewielką kasę jest naprawdę na przyzwoitym poziomie.
Nie doświadczyłem żadnych ścinek, aparat robi bardzo dobre zdjęcia za dnia i w nocy (te nocne zrobiły
  • Odpowiedz
@Marek1991: W tej cenie nawet bym się nie zastanawiał. Świetny telefon moim zdaniem, szczególnie jeżeli ktoś docenia czystego androida.
Co do baterii to trochę się nie zgodzę z @tytanowy_kalafior. W przypadku 4a 5g maksymalny SOT jaki zrobiłem to 7.5h, z tym że było to na wifi. W przypadku gdy korzystasz głównie z sieci komórkowej, maksymalny SOT zamyka się w 4-5h.
Jeżeli chodzi o resztę to nie mam na co narzekać,
  • Odpowiedz
@tytanowy_kalafior: zużycie widzę podobne mamy ;p
btw widzę że też załapałeś się na bose w przedsprzedaży, dotarły do Ciebie? Moja aplikacja leży od 5 stycznia zaakceptowana i ani widu ani słychu o słuchawkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Shumitu: Tak, dotarły po jakiś 1,5 miesiąca. Wysłałem wniosek jakoś 30 października, zaakceptowali go ok. 9 listopada, a słuchawki przyszły zaraz przed świętami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Spoko są, fajnie wykonane i faktycznie dobrze wygłuszają otoczenie
  • Odpowiedz
@Marek1991: w czystym androidzie paru rzeczy nie będziesz miał w porównaniu do nakładki w samsungu, ale wydaje mi się że czysty android jest zdecydowanie bardziej przejrzysty ;p.

@qmox: w przypadku 4a 5g nie mam problemów z przełączaniem między chrome, powerampem, komunikatorami, więc w piątce raczej też nie będzie problemu bo tam jest ciut więcej ramu.
  • Odpowiedz