Wpis z mikrobloga

  • 5
@Rruuddaa:
Mąka pszenna 400g
Woda 250g
Sól 10g
Żywe drożdże 10g

Mieszasz ładnie. Po 2h dzielisz na 4 porcje, robisz placki i smazysz na patelni. Zrobisz kilka razy to ci wyjdą dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fuuYeah wolę robić ze sprawdzonych bo w necie jest milion tego to nigdy niewiadomo skąd już robić. A te Twoje fajnie wyglądają. No chyba że chcesz mi powiedziec, że w smaku niedobre
  • Odpowiedz
  • 1
@Rruuddaa: Dobre są. Ale ja tez brałem z neta. Tylko po prostu pozmieniałem kilka drobiazgów „pod siebie” robiąc je któryś tam raz. Np daje trochę więcej wody niż 60% hydration bo mi takie bardziej pasują. I ciasto robię inaczej. Np dwuetapowa fermentacja. Tak sobie trochę eksperymentuję żeby zobaczyć co lepiej wyjdzie. Zwyczajnie nie chce mi się pisać tych detali i prościej będzie jak znajdziesz przepis w necie. Potem sobie możesz
  • Odpowiedz