Aktywne Wpisy

EndThis +98
#przegryw
Powiedziałem ojcu: "Możesz pukać jak wchodzisz do mojego pokoju?"
On mi odpowiedział wychodząc "Debil, idiota cymbał #!$%@?, a #!$%@?" (cytat dosłowny)
Czy to normalne?
Powiedziałem ojcu: "Możesz pukać jak wchodzisz do mojego pokoju?"
On mi odpowiedział wychodząc "Debil, idiota cymbał #!$%@?, a #!$%@?" (cytat dosłowny)
Czy to normalne?

Widzę, że ogromną karierę robią tagi #frajerzyzmlm i #mlm (sezon ogórkowy?), ale muszę przyznać, że poziom dyskusji nie jest wysoki. Dlatego stwierdziłem, że sam zabiorę głos w sprawie i wyjaśnię kilka nieporozumień.
MLM TO MODEL BIZNESOWO-DYSTRYBUCYJNY
Tylko tyle i aż tyle. Są firmy, które stawiają na sprzedaż internetową, inne na telefoniczną, jeszcze inne na przedstawicieli handlowych w terenie, jedne mają sklepy, a inne tylko hurtownie. Opcji prowadzenia biznesu jest multum, a MLM
MLM TO MODEL BIZNESOWO-DYSTRYBUCYJNY
Tylko tyle i aż tyle. Są firmy, które stawiają na sprzedaż internetową, inne na telefoniczną, jeszcze inne na przedstawicieli handlowych w terenie, jedne mają sklepy, a inne tylko hurtownie. Opcji prowadzenia biznesu jest multum, a MLM

Dziś fajna informacja od Aborcyjnego Dream Teamu. Poniższy tekst skopiowałam z ich wpisu na fb. Tutaj link.
Rozpoczęła się zbiórka podpisów pod obywatelskim projektem ustawy “Legalna Aborcja bez kompromisów”.
Co zakłada projekt ustawy?
✅ prawo do przerwania ciąży do końca 12. tygodnia
✅ prawo do przerwania ciąży do końca 24. tygodnia w przypadku, gdy: ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia fizycznego lub psychicznego osoby w ciąży; występują nieprawidłowości rozwojowe lub genetyczne płodu (jeśli nieprawidłowości uniemożliwiają późniejszą zdolność płodu do życia poza organizmem osoby w ciąży, można ją przerwać również po 24. tygodniu); ciąża jest następstwem czynu zabronionego, będącego przedmiotem oświadczenia osoby w ciąży
✅ osobom objętym ubezpieczeniem społecznym i osobom uprawnionym na podstawie odrębnych przepisów do bezpłatnej opieki leczniczej przysługuje prawo do bezpłatnego przerwania ciąży
✅ podstawą do przerwania ciąży jest wniosek osoby w niej będącej
✅ przerwanie ciąży polega na wywołaniu poronienia metodą farmakologiczną lub przeprowadzeniu zabiegu chirurgicznego
✅ lekarz, pielęgniarka lub położna podaje leki bądź wystawia receptę (lekarz), osoba może poprosić o opiekę ambulatoryjną lub szpitalną
✅ nakłada obowiązek niezwłocznego poinformowania osoby w ciąży o zagrożeniu dla jej życia lub zdrowia lub wadach płodu
✅ aborcja udzielana jest w ciągu 72 godzin od złożenia wniosku (wyrażenia pisemnej chęci przerwania ciąży)
✅ osoba, która ukończyła 13. rok życia, samodzielnie podejmuje decyzję o przerwaniu ciąży
✅ w przypadku osób ubezwłasnowolnionych i tych poniżej 13. roku życia, jeśli ich stanowisko jest inne niż opiekunów prawnych, decydujący głos ma sąd opiekuńczy
✅ świadczeniodawca, który zawarł umowę z Narodowym Funduszem Zdrowia w zakresie świadczeń opieki zdrowotnej nad osobą w ciąży, jest zobowiązany do udzielania wszystkich wymaganych świadczeń, w tym przerwania ciąży
✅ gdy lekarz odmawia wykonania aborcji z powodu “klauzuli sumienia” ordynator oddziału lub kierownik podmiotu leczniczego, mają obowiązek wskazania innego lekarza lub podpisania umowy z podwykonawcą, który wykona aborcję w tym samym podmiocie leczniczym
✅ niezapewnienie świadczenia przerywania ciąży skutkuje rozwiązaniem umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia
✅ uchylenie artykułu 152 Kodeksu karnego, dotyczącego karania za przerywanie ciąży, pomocnictwo i nakłanianie
✅ uchylenie artykułu 157a Kodeksu karnego, dotyczącego karania za uszkodzenie płodu
✅ uchylenie zapisów ustawy o dopuszczalności przerywania ciąży tylko przez lekarza z trzech przesłanek
✅ rozszerzenie programu badań prenatalnych o bezpłatny test PAPP-A oraz hormonu β-hCG dla wszystkich osób w ciąży
Więcej informacji i pliki do pobrania: http://aborcyjnydreamteam.pl/2021/02/rusza-zbiorka-podpisow-pod-projektem-ustawy-legalna-aborcja-bez-kompromisow/
I dodatek ode mnie:
Jeżeli jesteś w niechcianej ciąży to pamiętaj - nie jesteś sama!
10/31
#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do czarnolistowania
PS. Ponawiam pytanie. Czy wie ktoś jak przyspieszyć sprawę z tagiem autorskim? ( ͡° ʖ̯ ͡°)