Wpis z mikrobloga

jak miec sily na to aby sie wyprowadzic i wynajac pokoj/mieszanie majac depresje i nerwice?
do tego czesto rzucam prace i przez to nie mam stabilnosci w zyciu :( moze jakbym wynajal, to wtedy bedzie wieksza presja zeby jednak siedziec w jednej i tej samej pracy na dluzej.
ale tak czy siak, jak sie przelamac z tym wszystkim :(
#depresja #nerwica #pytanie #zycia #gownozycie
  • 7
  • Odpowiedz
@Ki3mon: no wlasnie to bylby bilet w jedna strone. Jak opuszcze gniazdo, to juz nie bedzie mozliwosci powrotu. Nie mialbym zadnego planu B, nikogo z rodziny, znajomych, nigdzie aby sie zatrzymac, gdyby cos nie wypalilo. Opuszcze gniazdo to zostaje sam ze soba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mariusz_Drugi: nie boisz sie np. tego ze kiedys Cie tak 'sieknie' deprecha/nerwica, ze nie bedziesz w stanie pracowac i przez to oplacac mieszkanie i Cie wywala? Ja mam tego typu schizy wlasnie. Co chwila zmieniam prace albo nie pracuje w ogole i boje sie, ze znowu mi tak odwali jak juz bede wynajmowla i wpadne w klopoty bo naciagne jakichs pozyczek a potem juz rowna pochyla do zapasci.
  • Odpowiedz
@ChelseaDagger no mniej wiecej wiadomo na co mozna sobie pozwolic, jesli o tym myslisz to znaczy ze nie ma z toba az tak duzego problemu, mialem takie same mysli jak wyprowadzałem sie z domu w wieku 19 lat. Nigdy mi sie nie zdazylo spoznic z czynszem, ale mam swiadomosc ze takie rzeczy sie zdarzaja i jest to np dosyc popularny motyw w filmach.
  • Odpowiedz
no wlasnie to bylby bilet w jedna strone. Jak opuszcze gniazdo, to juz nie bedzie mozliwosci powrotu. Nie mialbym zadnego planu B, nikogo z rodziny, znajomych, nigdzie aby sie zatrzymac, gdyby cos nie wypalilo. Opuszcze gniazdo to zostaje sam ze soba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ChelseaDagger: no ja tak teraz żyje i jest ok :) Moim planem B są oszczędności (tyle żeby przetrwać w razie czego
  • Odpowiedz