@svickova nie tylko kobiety są ofiarami przemocy domowej. Statystki pokazują, że faktycznie to faceci są oprawcami, ale często jest też tak że facet nie zgłasza tego, że jest ofiarą przemocy ponieważ nie zostanie potraktowany poważnie.
@Sholder nie będę bronić Gonciarza bo typ całkowicie odleciał i to już dawno, ale z doświadczenia wiem że niby statystyka policji mówi jedno ale życie mówi drugie. Wychowałam się na typowym osiedlu z wielkiej płyty gdzie widziałam wiele rodzin i wierzcie lub nie baby potrafią być równie patologiczne i przemocowe co faceci.. Tyle że wszystko zmienia się kiedy trzeba to zgłosić bo jak to tak facet zgłasza że żona i matka pije
@zupa_cebulowa dzięki temu faceci częściej popełniają samobójstwa. Ale nikt #!$%@? nie piszę, że samobójstwa i depresja mają płeć, bo to też jest zamiatane pod dywan kiedy facet tak ma.
@Sholder nie wspomniałam o przemocy psychicznej i szantażu które nie zostawiają śladów na ciele więc są w ogóle pomijane. Co do samobójstw nie wiem jakie są statystyki ale wśród ludzi których znałam i popełnili samobójstwo raczej wychodzi to 50/50
#gonciarz #simp
Statystki pokazują, że faktycznie to faceci są oprawcami, ale często jest też tak że facet nie zgłasza tego, że jest ofiarą przemocy ponieważ nie zostanie potraktowany poważnie.
No to przecież proste