Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wfd: nie znam dokładnie kontekstu, ale domyślam się, że kolega wyżej miał wymienić minusy one ui 3?
Przeciez ta aktualizacja to wyłącznie minusy, soft nadający się na śmietnik
  • Odpowiedz
  • 0
@wfd: blur depczący czytelność panelu powiadomień? Zmniejszenie liczby widocznych ikon w panelu narzędzi i zabicie ich – uwaga – blurem?
Skopane grupowanie powiadomień (to akurat nie wina Samsunga).
Jeszcze większe marnotrawstwo przestrzeni w apce ustawień.
Gdzie twoje zalety? Pomiń "ładnie wygląda na materiałach promocyjnych", to najczęstszy argument, rzygam nim
  • Odpowiedz
  • 0
@wfd: mirka krytykującego aktualizację nazywasz trollem, nie potrafisz ułożyć zdania bez wyzwiska/wulgaryzmu, dostając argumenty robisz z siebie błazna. Po co w ogóle zaczynasz dyskusje z cywilizowanymi ludźmi?
  • Odpowiedz
@piimatykki: z tymi cywilizowanymi ludźmi to sobie nie schlebiaj. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem, gadasz puste frazesy, a jak w prosty sposób zapytałem o konkrety (abyś zrozumiał) to przekleiłeś info z neta.
  • Odpowiedz
  • 0
@piimatykki: @piimatykki: a ja najbardziej się jaram właśnie tym panelem z głębia ostrości <3. Mega to odświeżyło feeling urządzenia. Teraz android z niektórymi rozwiązaniami poszedł w stronę IOS np. Nagrywany kllip przy robieniu zdjęcia. Super jest też możliwość konfigurowania kolejności trybów aparatu, nowa galeria czy poprawka czytnika linii papilarnych który wcześniej się gubił a teraz działa bez zająknięcia nawet jeżeli paluszki nie są super czyste
  • Odpowiedz
  • 0
@wfd: info z neta, czy z własnych doświadczeń z telefonem, który posiadam? Bkzcb

@s-k-fantasyfactory: no właśnie ten blur wzięty z iosa (choć tam można go chociaż wyłączyć...) to najgłupsze rozwiązanie w historii UI. Zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego książki nie są drukowane na półprzezroczystym papierze, choć wynikałaby z tego niemała oszczędność?
Dla ludzi lubiących tandetę iOS-a istnieją ajfony
  • Odpowiedz
  • 0
@s-k-fantasyfactory: musisz mi wytłumaczyć, w jaki sposób kilka nakładających się warstw może dawać lepszą czytelność niż tekst na jednokolorowej, kontrastującej planszy. Bo na razie prędzej jestem skłonny pomyśleć, że padłeś ofiarą marketingu. Bez urazy byku..
  • Odpowiedz
  • 0
@piimatykki: nie po prostu powyższa wersja jest dla mnie bardziej estetyczna. I niby jaki marketing xD lubię dog. W windowsie też tego używam a ty rozumiem lubisz plain okienka niczym z win98
  • Odpowiedz
  • 0
@s-k-fantasyfactory: panelu narzędzi nie da się zmienić za pomocą zmiany launchera (chyba, że znasz taki). Nawet navstar nie może już wpłynąć na zmianę koloru tła. Pozwolili dzieciom z reddita zaprojektować jedną z najważniejszych części składowych nakładki i nie dali użytkownikowi możliwości zmiany tej dziecinady. Kto by kiedyś pomyślał, że google będzie mieć najlepszą nakładkę na smartfony...
  • Odpowiedz