Wpis z mikrobloga

Pytanie tych z cofniętą szczęką. Próbowaliście kiedyś trzymać cały czas żuchwę nie w pozycji zgryzu, tylko trochę do wysuniętą? Ja kilka miesięcy temu zacząłem tak robić (tak, że stykają się tylko siekacze) i to naprawdę wygląda dużo lepiej. Prawie normalnie. Na początku było dziwnie, ale potem całkiem się przyzwyczaiłem i trzymam tak cału czas.
#przegryw
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzugaswili78 wygląda się wtedy jak debil.

Przyzwyczaić się idzie na pewno xD
Ja od 12 roku życia chodzę z wciągniętym brzuchem.
I teraz łatwiej mi się oddycha gdy, wciągam brzuch... Stało się to naturalne.
  • Odpowiedz
@Dzugaswili78: tak, wyglądam wtedy dużo lepiej. Przy czym ciężko jest utrzymać stykające się siekacze wiec dolne zęby opieram na wysuniętym języku, co stabilizuję tą potiomkinowską wieś, wydłuża to nieco twarz ale i tak jest lepiej.
  • Odpowiedz
@mazx: a jeszcze dodam że kiedyś porównywałem to na photofeelerze, robiłem dwa takie same zdjęcia robione w odstępie dosłownie dwóch sekund, na jednym naturalnie ułożony zgryz i miałem oceny w okolicach 0 do 4, na zdjęciach z wysuniętą żuchwą - oceny między 5 a 8
  • Odpowiedz
@mazx: Mi też czasem układa się na języku. Wysunięta żuchwa+język na podniebieniu z mewingu i nawet widać trochę linię szczęki i morda jąkać taka mniej polscka się robi.
  • Odpowiedz
@Dzugaswili78: i to mi się podoba, tak trzeba robić. Prawdopodobnie oddychałeś przez usta w młodym wieku i stąd cofnięta żuchwa. W takim wypadku, miałbyś podobny profil twarzy jak przy jawjuttingu (tak, to nazwa tego, co opisałeś w poście), więc jedynie lekko zmieniasz informacje o swoim materiale genetycznym, w przeciwieństwie do używających makijażu różowych
  • Odpowiedz
@Dzugaswili78: Tez tak robię od 10 lat i wpadło w nawyk. Na prawidłowym zgryzie wyglądam jak 0/10 a nie stać mnie na operacje+ortodoncja.
Tak samo wciągnięty brzuch praktycznie sam mi się wciąga od urodzenia go wciągałem XD
  • Odpowiedz