Wpis z mikrobloga

Elo :)
a) Zagraj na instrumencie muzycznym melodię piosenki kojarzącej się z zimą np. "Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dźwięki sań". Wykonanie zadania udokumentuj filmem bądź nagraniem.
b) Stwórz niestandardową krzyżówkę, której hasłem będzie słowo "Zima, której nie ma"
c) Nakręć zimowy timelapse.

Wybrałem a :) Po kilku próbach oto efekt. Czy dostanę cygański order?

#mirkowyzwanie
  • 14
@George_Stark: Jakby to powiedzieć, nie potrafię dobrze grać :) Gram ze słuchu. Kiedyś jak byłem mały, dziadek chciał abym grał na akordeonie. Jakoś ten instrument walał się po domu. Z nudów naciskałem klawisze i próbowałem grać. Aż z czasem nauczyłem klawiszy i dźwięków i tak zostało do dzisiaj. Słyszę piosenkę i wiem jak ułożyć palce aby to zagrać.
@Bartisss z 15 lat temu spotkałam w akademiku chłopaka z podobną historią dot. akordeonu. Pamiętam, jak na jednej imprezie każdy po kolei rzucał tytuły piosenek, a on niemal od razu grał melodie. A my śpiewaliśmy.
Jeśli dobrze kojarzę, to opowiadał, że nie był zadowolony, że w dzieciństwie zmuszali go do nauki grania na przypałowym instrumencie. A na studiach cieszył się z tej umiejętności, bo wyrywał laski na akordeon ( ͡