Aktywne Wpisy
ludi91 +89
#famemma #budda #youtube
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.
Dziś jestem #!$%@? psychicznie total, a wy?
Jak firmy golą ludzi to jest OK - w drugą stronę nigdy
https://www.marketwatch.com/articles/gamestop-trading-should-stop-for-30-days-says-state-securities-regulator-51611768563?mod=mw_latestnews
#gielda
Problem w tym kogo skazać - reddita? Czy użytkowników co trollijja
swoją drogą ciekawe, jak nas walą w rogi na bananowej, jeżeli KNF nawet w czasie nie potrafi opublikować aktualnych danych na temat shortów.
Teraz cena akcji urosła do ~$350 za sztukę. A z tego już się robi $17.500.000. Jeśli teraz chcieli by zamknąć pozycję, to muszą odkupić po cenie ~$350 za sztukę, jednocześnie samemu pompując tego balona. Bo skupując, podbijają cenę dalej. Jednocześnie zamykając kolejnych shortujących. A gdzieś na reddicie widziałem, że jest chyba jeszcze z 200k
Idea jest taka, że grasz na spadki. Ty obstawiasz że wartość akcji spadnie powiedzmy o połowę.
Więc pożyczasz od kogoś powiedzmy 50 akcji i sprzedajesz na swojej "górce" po $100, wiedząc że za chwile poleci na pysk. A następnie odkupujesz po powiedzmy $50, jak cena rzeczywiście poleciała. Kupujesz 50 akcji - tak jak pożyczyłeś, po $50, czyli