Aktywne Wpisy
Madin5 +499
Mirki Mirabelki, inba.
Tl;dr Warszawa rondo ONZ agresywne psy mnie pogryzły, a właściciel psów pobił przypadkową kobietę przechodnia, ktoś może zna tą kobietę albo ma nagrania bo ktoś nagrywał.
Wracając dziś z różową po drodze zobaczyliśmy typa z 2 psami, które zaatakowały innego psa oraz kobietę. Nie byli w stanie oddzielić psów, a typ w pewnym momencie zaczął OKŁADAĆ PIĘŚCIAMI PO TWARZY TĄ KOBIETĘ, nie jakieś cepy na oślep tylko proste bomby
Tl;dr Warszawa rondo ONZ agresywne psy mnie pogryzły, a właściciel psów pobił przypadkową kobietę przechodnia, ktoś może zna tą kobietę albo ma nagrania bo ktoś nagrywał.
Wracając dziś z różową po drodze zobaczyliśmy typa z 2 psami, które zaatakowały innego psa oraz kobietę. Nie byli w stanie oddzielić psów, a typ w pewnym momencie zaczął OKŁADAĆ PIĘŚCIAMI PO TWARZY TĄ KOBIETĘ, nie jakieś cepy na oślep tylko proste bomby
dddobranoc +34
Pamiętam, jak Zwyrol był podniecony aż do granic możliwości w poprzednim domu, który wynajmował (tam gdzie miał studio krulestwo itd) jak opowiadał, że to dom po BYŁYM BURDELU. Że tam w w jego pokojach były pokoje na godziny itp
On tam chyba resztki śluzu ze ścian zlizywał z podniecenia.
Chłop jest najpaskudniejszym tworem polskiego youtube, szkodnik społeczny.
Marzę, aby jakiś Konop albo nie wiem, spidersweb dobrali mu się do tyłka bo to
On tam chyba resztki śluzu ze ścian zlizywał z podniecenia.
Chłop jest najpaskudniejszym tworem polskiego youtube, szkodnik społeczny.
Marzę, aby jakiś Konop albo nie wiem, spidersweb dobrali mu się do tyłka bo to
Myślicie, że działo się to przypadkiem? W żadnym wypadku. Część dziennikarzy bez weryfikacji zwyczajnie powielała rozsiewane bzdury, ale przede wszystkim był to efekt zorganizowanej akcji lobbystycznej mającej na celu uwalenie całego przetargu i doprowadzenie do zakupu produktu konkurencji. Jak się skończyło wszyscy wiemy - wbrew wszystkiemu Rosomak był rozwijany i okazał się jednym z najlepszych w swojej klasie pojazdów na świecie.
I to samo ma obecnie miejsce jeśli chodzi o kbk Grot. FB i MON zrobiły rzecz najlepszą z możliwych: wydali pierwsze serie produkcyjne masom niewyszkolonych żołnierzy z WOT, w celu zamęczenia tych egzemplarzy i wyłapania wszystkich wad produkcyjnych. Cały proces oczywiście zakończył się sukcesem i kolejne serie są już ich pozbawiane. Nie było to jakieś oryginalne działanie - w podobny sposób wdraża się broń na całym świecie.
Cała ta sytuacja jest jednak odpowiednio wykorzystywana: przez ludzi mających na pieńku z MON i FB oraz ponownie przez lobbystów, którzy skręcają się z wściekłości, że Polska została producentem, a nie klientem oraz z powodu dodatkowej konkurencji na rynku. Jak wskazywało kilka osób, Grot właśnie pojechał na testy na Ukrainę. Nie są to też żadne teorie spiskowe. Polecam sprawdzić w jaki sposób kilka lat temu Niemcy próbowali zniszczyć szwedzki przemysł stoczniowy, produkujący jedne z najnowocześniejszych okrętów podwodnych świata. Do akcji musiała wkroczyć szwedzka armia, która siłą przejęła od niemieckiego zarządu dokumentację dotyczącą tych jednostek.
Teraz wszystkie powyższe zdarzenia i doświadczenia są prezentowane jako dowód na wadliwość i bublowatość całego produktu, który nigdy nie powinien zostać zakupiony przez Wojsko Polskie. Bardzo łatwo tworzyć takie teorie, bo tak jak wspomniałem - wadliwość pierwszych egzemplarzy zawsze wpisana jest w proces wdrażania broni. Proces wdrażania Grota powinien być bezwzględnie monitorowany - pod kątem poprawności i uczciwości warunków ekonomicznych. Nie pozwólmy jednak aby naszą opinię publiczną, wojsko i przemysł rozgrywała zagraniczna konkurencja.
#wojskopolskie #wojsko #militaria #polska #gospodarka #msbs #grot
No ale ty wolisz stać w miejscu, najlepiej kupować wszystko dwa razy drożej kupując od helikoptery od francuzów, czołgi z niemiec, samoloty z usa. No a w razie wojny gdybyśmy wykonali jakiś ruch nie po myśli amerykanów to tobie nie przeszkadza że może nagle okazać się że nasze wyposażenie jest rozbrojone ¯_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
Proszę. Długi artykuł ale bardzo ciekawy
https://www.milmag.pl/magazines/htmlissue?issue_id=48&page=6
@wjtk123: niemiaszki jak zwykle w formie, ale na wypoku nie można złego słowa powiedzieć o somsiadach, bo zaraz zostanie się zwyzywanym od szurów
- tak jakby XA360 w chwili zakupu licencji istniał głównie na papierze bo w finlandii był dopiero w fazie testów fabrycznych - pandur i pirania miały już ugruntowaną pozycję na rynku
- cały przetarg opierał się na lobbingu finów co zostało nawet uwzględnione w specjalnym raporcie
- w trakcie testów pływalności
@wjtk123: gdzie mozna to sprawdzić
@KapiBara1337: a jak wróg zbombarduje fabryki?
@ja_kasztan: Link do szwedzkiego artykułu wraz z tłumaczeniem:
https://www.reddit.com/r/CredibleDefense/comments/25xhx1/the_truth_about_the_secret_dawn_raid_on_kockums/
A tutaj mój stary wpis na ten temat:
https://www.wykop.pl/wpis/45878609/jako-ze-polska-rozwaza-zakup-szwedzkich-okretow-po/
@wjtk123: Ty jesteś jakiś ułomny?
Wrzucam ci wypowiedź PEŁNOMOCNIKA MINISTRA DS. PROGRAMU NOWEGO KTO, a "ja sobie to zmyśliłam"
Mówimy o przetargu w którym był szereg nieprawidłowości, a ty mi argumentujesz, że "10 lat po przetargu jak już pojazd przeszedł fefdziesiąt modernizacji na czyjejś licencji (fakt, naszej) to był dobry". To my rozmawiamy o
Łał, wypowiedź pełnomocnika, sprzed wysłania kontyngentu do Afgniastanu. Chyba zdejmę czapkę i pokłonię się uniżenie...Hehe, nie. Historię KTO Rosomak na ISAF znasz, czy nie znasz?
Z których znaczna część to wyssane z palca bzdury produkowane przez lobbystów konkurentów.