Wpis z mikrobloga

Jaką polecacie grę żeby pojeździć F1 w jak najrealistyczniejszy sposób?
Może być trudna, żmudna i dużym progiem wejścia.
Zależ mi żeby była fajna fizyka, wyścigi na rzeczywistych torach w pełnej długości itp.
Do grania na kierownicy z FFB i dwoma pedałami.

Raczej interesuje mnie offline + opcja online taka żeby pojechać z kilkoma kolegami w wyścigu z albo bez AI.
Czyli ważne dla mnie żeby kierowcy AI nie robili głupich rzeczy.

Z dodatkowych rzeczy które byłyby na plus, ale nie muszą być koniecznie:
- inne klasy aut niż F1
- możliwość pojeżdżenia Nordschleife (może być mod albo DLC)

I raczej do około 100zł w normalnych serwisach (typu Steam, Epic - nie podejrzane klucze czy podejrzane konta z G2A itp.) i nie subskrypcja (czyli nie iRacing, bo za rzadko mam czas grać żeby mi się subskrypcja kalkulowała).
Jako że z racji ograniczenia ceny interesują mnie gry trochę starsze, to zakładam że na RTX2060 pewnie wszystko i tak będzie chodzić gładko w 4k.

Póki co z gier gdzie można pojeździć F1 mam tylko LFS, ale tam jest jedno auto F1, mało tras (i jakieś dziwne), słaby tryb wyścigów offline, a online wszyscy jeżdżą po 2-3 okrążenia, a dziwna fizyka setupów wymaga jeżdżenia na jakiś dziwacznych (jak się chce robić jakiekolwiek sensowne czasy)

Tak z krótkiego rozejrzenia się pośród kandydatów:
- Automobilista 1
- Asseto Corsa (stara)
- F1 oficjalne z roczników do 2018 (ale tu pytanie który, bo jak patrzę po forach to nie ma konsensusu które wersje są "prawdziwą symulacją", a które "arcadową zabawką"
- rFactor (ale jak patrzę na YT to ten chyba brzydki pod względem graficznym - ale nie jest to dla mnie najważniejsze)

Ale może coś jeszcze innego?

#simracing #formula1 #f1 #grykomputerowe
  • 25
@hu2jec123: 6 wyścigów w ten weekend po 15-25 aut, w tym jeden na dwóch splitach 50 osób. F1 w ir działa jak liga, auto jest trudne w ustawieniu i prowadzeniu tak jak być powinno, byle kierowca nie pojedzie, kolejny wpis i gadasz głupoty niestworzone o tym simie. Sobotni wyścig:
TroyaFlight - @hu2jec123: 6 wyścigów w ten weekend po 15-25 aut, w tym jeden na dwóch...