Cześć Mirki! Różowa ma Matebooka D14, z racji home office postanowiliśmy ogarnąć jej stanowisko do pracy (monitor, klawiatura itp.). Do laptopa kupiła kiedyś stację Matedock 2, no i wszystko działa, usb, ładowanie, poza HDMI. Poszukałem przyczyny i znalazłem odpowiedź na stronie producenta, że nie da się przekazać obrazu przez usb-c w tym modelu i koniec. Pogodziłem się i mówię trudno, ale... sam używam stacji thinkpad hybrid usb-c i teraz jak tutaj podepnę jej laptopa pod usb-c to elegancko rzuca obraz na 2 ekrany, ładuje itp. Nie chce jej kupować takiego samego kloca, bo wystarczy jej jeden port do hdmi, kilka usb, poza tym im mniejsza tym lepiej. Czy wiecie jaka jeszcze stacja dokująca byłaby odpowiednia do tego modelu, żeby działało z zewnętrznym ekranem? Na co zwrócić uwagę? Bo niby mógłbym kupować, sprawdzać i ewentualnie zwracać, ale może jest jakiś parametr, który decyduje, że ten obraz jest przekazywany lub nie.
Różowa ma Matebooka D14, z racji home office postanowiliśmy ogarnąć jej stanowisko do pracy (monitor, klawiatura itp.). Do laptopa kupiła kiedyś stację Matedock 2, no i wszystko działa, usb, ładowanie, poza HDMI. Poszukałem przyczyny i znalazłem odpowiedź na stronie producenta, że nie da się przekazać obrazu przez usb-c w tym modelu i koniec. Pogodziłem się i mówię trudno, ale... sam używam stacji thinkpad hybrid usb-c i teraz jak tutaj podepnę jej laptopa pod usb-c to elegancko rzuca obraz na 2 ekrany, ładuje itp. Nie chce jej kupować takiego samego kloca, bo wystarczy jej jeden port do hdmi, kilka usb, poza tym im mniejsza tym lepiej. Czy wiecie jaka jeszcze stacja dokująca byłaby odpowiednia do tego modelu, żeby działało z zewnętrznym ekranem? Na co zwrócić uwagę? Bo niby mógłbym kupować, sprawdzać i ewentualnie zwracać, ale może jest jakiś parametr, który decyduje, że ten obraz jest przekazywany lub nie.
#hardware #it #sprzetkomputerowy #pytaniedoeksperta