Wpis z mikrobloga

Podczas migracji mailów z jednego hostingu na drugi gdy zaczęły spływać mi na skrzynkę maile o treśći: Dear Customer,

Your migration has started " myslalem że podskoczę z radośći. Szczęście nie trwało zbyt długo w migracji wystąpił błąd uniemożliwiający jej zakonczenie, 25 maili, tyle ile kont chciałem przenieść... treść błędu:

An error occurred while attempting to establish an SSL or TLS connection. The SSL certificate presented by the server is not trusted by the system for one or more of the following reasons: 1. The server is using a self-signed certificate which cannot be verified. 2. The local system is missing a Root or Intermediate certificate needed to verify the server's certificate. 3. The certificate presented by the server is expired or invalid. See https://github.com/jstedfast/MailKit/blob/master/FAQ.md#InvalidSslCertificate for possible solutions.

Czy ktoś wie czym ten błąd jest spowodowany?

#ovh #serwery #domeny #hosting
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Podobny_do_Czlowieka: jakiego adresu serwera imap dla skrzynek używasz? Np. imap.mojadomena.pl czy imap.hosting.pl (adresy przykładowe, po prostu pytanie czy łączysz się do serwera IMAP przez adres w swojej domenie czy bezpośrednio z serwerem hostingu)?
  • Odpowiedz
@Podobny_do_Czlowieka: a jak pojedyncze konto chcesz zmigrować to działa? Z treści błędu bym obstawiał albo przeterminowany certyfikat dla adresu serwera pocztowego albo certyfikat jest wystawiony na inną domenę

EDIT:// nie tyle obstawiał co po prostu to jest w treści :P
  • Odpowiedz
@JaTuSobiePatrze: nie działa wyskakuje taki bład:

Adres serwera Pop jest nieprawidłowy.- Adres serwera pop powinien mieć formę pop.server.domain lub IP. Jeśli używasz niestandardowego portu, możesz go dodać w formie: pop.server.domain:port

aktualnie nie mam dostępu do komputera na którym mógłbym sprawdzić dokładny adres pop. a hosting ic.net.pl gwarantuje tylko kontakt telefoniczny lub przez mail
  • Odpowiedz
@Podobny_do_Czlowieka: "A kto migrującym był?"Ty czy ktoś po stronie hostingu? Mi to wygląda na stosowanie starego certyfikatu SSL dla nowego hostingu i próbę synchronizacji przy użyciu protokołu SSL co w tym przypadku należałoby odpuścić
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Podobny_do_Czlowieka: Kierowniku, a jak są przenoszone? Ja rekomenduje Thunderbird, pobrać wszystkie foldery, przepinasz domenę i tworzysz nowa skrzynkę, w Thunderbidzie dodajesz tam teraz to nowe konto i cyk kopiujesz maile ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz