Wpis z mikrobloga

@Darknes17

Nawet swojej maski nie możesz nosić tylko musi to być maska ffp2 lub op?

Przynajmniej nie udają, że szmacianki coś pomagają.

34 mln Niemców ma dostać jeszcze kupony na maseczki FFP2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Darknes17: ma dużo . Bo Polaki za bardzo #!$%@?ą na polski rząd i Morawieckiego że wielce zamkneli knajpy. Ma to bardzo dużo do siebie. Widzicie #!$%@? teraz w Niemczech ponoć lewackim kraju obecnie są sporo cięższe restrykcje.

A wczoraj jak wypowiedziałem się o tym zachowaniu właścicieli knajp - że nie powinni buntować się bo epidemia nadal trwa to miałem ponad 90 minusów i aż moderator usunal mój komentarz
Epidemia jeszcze trwa , nikt nie kazał prowadzić takiego biznesu , po drugie to inne firmy jakoś potrafią to uszanować i nie otwierają się Tak samo dlaczego rząd ma wybawiać z opresji frankowiczów którzy cwaniakowali jacy to są sprytni biorąc kredyt we frankach. I co potem boom , frank po 5 zł i płacz.

A ty admin na wykopie - nie wiem kim jesteś . Chcesz numer telefonu , możemy porozmawiać ?
@Olgierd9: W Niemczech lockdown wprowadzili dopiero na święta, kiedy maja najwyższa serie zachorowań po 34tys dziennie.
W Polsce aktualnie mamy po 6tys.
Poza tym knajpy są zamknięte od dwoch tygodni a nie jak w Polsce praktycznie przez cały rok.
Nie dziwie się ze cię zminusowali, sam bym dał ci minusa ¯_(ツ)_/¯
@samerowski: A ja teraz po bieganiu byłem nie w masce tylko w cienkim kominie bo dopiero po powrocie z zakupów przeczytałem.
Na szczęście prawo nie obowiązuje dopóki prezydent landu go nie wprowadzi wiec mogą się dymac.
@samerowski: Mam z remontu, wożę w aucie od stycznia jak coś.
Najgorzej ze to brzmi tak podejrzanie bo jeszcze ffp2 rozumiem wyższy standard tak op wcale nie są lepsze od zwykłych masek i brzmi jak plan na biznes.
mieszkam nad morzem i potrafią tu chodzić w maskach po plaży gdzie ja od dwóch lat nawet nie złapałem przeziębienia, bo dobry klimat, jod i czyste powietrze