Aktywne Wpisy
D50000FFCD01 +1
Co zaczyna się na RZ i po cichu włada Polską?
Gluptaki +90
Ja pier…. powinna być możliwość auto czarnolistowania po grafice. Całe mirko zasrane zakrwawiona morda Holland. Nawet się znajdują idioci z tekstami „znacie jej adres”.
Tak idioci. Winny nie jest Łukaszenkio ani Putin. Kamiński i Błaszczak dwa kryształy od nadzoru straży granicznej i wojska co to przez 8 lat i trwającą wojnę nie dostosowali prawa ani nie zabezpieczyli granicy tylko #!$%@? hajs na płot który można pokonać lewarkiem. Nie jest winny kosiniak który
Tak idioci. Winny nie jest Łukaszenkio ani Putin. Kamiński i Błaszczak dwa kryształy od nadzoru straży granicznej i wojska co to przez 8 lat i trwającą wojnę nie dostosowali prawa ani nie zabezpieczyli granicy tylko #!$%@? hajs na płot który można pokonać lewarkiem. Nie jest winny kosiniak który
Jak przeglądam oferty, to zauważyłem że studia na kierunku budownictwo, architektura, inżynieria produkcji, zarządzanie, finanse nie powinny mieć problemu ze znalezieniem pracy. Ale za to studia takie jak chemia, fizyka, oceanotechnika, i inne wymyślne gówna to już można dyplom chować do szuflady. Specjalizacja nie ma większego znaczenia przy studiach. Możecie być np. Fizykami o specjalności energii odnawialnej to nie znajdziecie pracy. Bo przy OZE wolą kogoś po energetyce ze jakąś specjalizacją bez wartości.
#studia
#praca
#pracabaza
#studbaza
Komentarz usunięty przez autora
Chemia
Fizyka
Wymyślne gówna
@KosmicznyPolityk: Dlaczego? W każdym korpo w którym byłem to do labo brali ludzi po chemii lub technologii żywności
@Mars775: Nie każdy chce robić w pyle, w mrozie/upale czy przy dźwigać do emy
@Wsciekle_piesci_meza: Taka robota nie zawsze wiąże się
A co do przebiegu "kariery" to wydaje mi się, że i u fachowca i u inżyniera może ona wyglądać podobnie, z tym,
Pracę to może znaleźć każdy, kto się pracować nie boi, tylko wydaje mi się, że zawodowym celem powinno być zarabianie dobrych pieniędzy, a nie samo znalezienie pracy. Raczej nie skupiałbym się jakie są najlepsze studia, tylko jakie są najbardziej przydatne umiejętności, które można nabyć. Przy czym statystycznie osoby z dyplomem studiów wyższych zarabiają więcej,
I tym sposob np. Ida ludzie na politechnike na kierunek scisly np. Mechanike nie znajdzie pracy, lub znajdzie ta prace za smieszne pieniadze , a osoba po np. Zarzadzaniu znajdzie duzo szybciej i za duzo wyzsze pieniadze a perspektywa rozwoju tez jest calkiem inna niz po takiej wlasnie mechanice, po prostu lepsza
@Wsciekle_piesci_meza: znam wiele osob po chemii i wszystkie