Szymek Hołowczyc to jedyna szansa, na ten moment, żeby skruszyć znacząco poparcie PiSu, change my mind. Kibicuje właściwie tylko z tego powodu. #polityka #holownia #bekazpisu #neuropa
@JesusOfSuburbia: dla mnie to jest gość na poziomie Petru. Jego jedynym atutem jest to że nie został tym prezydentem i się jeszcze tak mocno nie zblaznil bo nie istnieje w polityce.
@JesusOfSuburbia: dla mnie Hołownia to taka krzyżówka PO i PiS, czyli w sumie taki PiS light. Trochę socjalu, trochę kościółka, trochę ekologii, nikogo nie obrazi itd. Jedyny plus jest taki, że może mieć większy szacunek do prawa.
@JesusOfSuburbia: Mam podobne zdanie. Pompownia jest jedyną nową zmienną w układance wyborczej i trudno dyskutowac z faktem, że wszystkie dotychczasowe opcje w pojedynku z pisem nie dały rady.
@proba1: gościa z Petru łączy tylko, to że jest nowy na scenie politycznej. Petru tworzył ofertę dla elektoratu liberalnego gospodarczo i światopoglądowo. Hołownia ma ambicję stworzenia partii masowej, gdzie sięga właściwie wszędzie. Przy tym jako jedyny zdaje się mieć możliwość przyciągania ludzi
@JesusOfSuburbia: Po pierwsze, to polska ordynacja wyborcza z rozdzielaniem mandatów d'Hondtem to jest jakiś żart. Żeby PiS dostając ledwo nieco ponad 1/3 głosów miał większość w Sejmie? To jakaś kpina jest.
@proba1: powiedz to CDU, które skutecznie rządzi u naszego zachodniego sąsiada od lat ;) Możesz być nijaki, bylebyś był zjadliwy. Jeśli wszystkie inne, bliższe Ci opcje, są skazane na porażkę, to zadowolisz się i tym.
@JesusOfSuburbia: @R187: wtedy na to złożyło się to że Lewica zarejestrowała komitet jako koalicja i nie przekroczyła wyższego progu wyborczego (8% a nie 5%) no i słynne 4,76% korwinistów, a te mandaty w pierwszej kolejności przypadły pisowcom. Właśnie dlatego obecne progi wyborcze są zdecydowanie za wysokie i należałoby je znieść lub znacząco obniżyć np. do 1%. Czasy ogromnego rozdrobnienia sceny politycznej już minęły.
@JesusOfSuburbia: nie bo różnią się poglądami w wielu sprawach tj. restrykcje dla przedsiębiorcöw, bon turystyczny i ustawa "antyprzemocowa". No ale tobie tematyka aborcji przesłania absolutnie wszystko.
@JesusOfSuburbia: staram się być życzliwy jak mogę, ale strasznie mnie boli gdy widzę jak nie posiada własnego zdania. Nie umie jasno określić co sądzi na najbardziej kontrowersyjne tematy.
Tak z ciekawości - w jaki sposób wykopki uznające niepodległość Kosowa, a nie uznający republik donbaskich to uzasadniają? #ukraina #pytanie #wojna #rosja
#polityka #holownia #bekazpisu #neuropa
@proba1: gościa z Petru łączy tylko, to że jest nowy na scenie politycznej. Petru tworzył ofertę dla elektoratu liberalnego gospodarczo i światopoglądowo. Hołownia ma ambicję stworzenia partii masowej, gdzie sięga właściwie wszędzie. Przy tym jako jedyny zdaje się mieć możliwość przyciągania ludzi
@Lonesome_road: Chyba nie można mieć mniejszego szacunku do prawa niż Pis, więc to jest pewne.
I to jest wielki plus
Możesz być nijaki, bylebyś był zjadliwy. Jeśli wszystkie inne, bliższe Ci opcje, są skazane na porażkę, to zadowolisz się i tym.