Wpis z mikrobloga

@zaiste_istotna_istota: a więc:
1. łysy przeprasza fatorka za opóźnienie we wspólnej audycji
2. ludzie ich błagali o audycję o bitkojnach
3. ator próbuje wytłumaczyć jak wytłumaczy jak działa bitkojn
4. jackowski wie, że kryptowaluty już się nie opłacają
5. fatorek tłumaczy pojawianie
  • Odpowiedz
@rudagejsza:

Ator: Inwestowanie w kryptowaluty jest grą o sumie zerowej. Żeby ktoś zyskał, ktoś musi stracić

W tym momencie oplułem się herbatą ... ale, ale, gdy się bardziej nad tym zastanowić: to, tak:
Bitcoin zwycięży. HODLerzy zarobią. A fiaciarze i ignoranci stracą. Have Fun Staying Poor!
  • Odpowiedz
Nikt nie straci oprócz shiciarzy

@zaiste_istotna_istota: Tu objąłem ich szerszą grupą: ignorantów. Warto tu szczególnie zwrócić uwagę na to, w jakich kategoriach oni myślą: że pozostanie w systemie opartym na walutach fiducjarnych - zapewni mi spokojny, błogi sen i ochronę kapitału - a tak niestety nie jest. Bitcoin powstał właśnie po to aby umożliwić im wyjście z tej pułapki. To nie jest na pewno, rzetelne przekazywanie informacji i w takiej
  • Odpowiedz
Usuńcie to, bo przecież co drugie zdanie w tym gównie to jakieś mity.

Jackowski zadaje słuszne pytanie - jeżeli banknoty dawniej były wymienialne na złoto to za banknotem stało złoto w skarbcu, co stoi za bitcoinem? Co jest jego gwarantem? A Ator mu odpowiada - wiara ludzi, tak jak wiara w papierek i przykłąd z tokenem personalnym.

WTF?

"Problemem" bitcoina jest to, że ludzie, którzy w ogóle nie rozumieją bitcoina się o
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sheeple: Racja, przyrównał to do giełdy i forexu, a w akcje się wchodzi i wychodzi, a w bitcoina można wejść i zostać z nim do końca, mówiąc że to rynek o sumie zerowej nie bierze pod uwagę rynku fiat z którego my odchodzimy
  • Odpowiedz