Aktywne Wpisy
thority +9
Mireczki pomysły na nazwę firmy?
Usługi IT, utrzymanie, architektura, migracje z on prem do chmury itp.
Imię Krzysztof.
#pracbaza
#jdg
#pracait
#januszex
#korposwiat
Usługi IT, utrzymanie, architektura, migracje z on prem do chmury itp.
Imię Krzysztof.
#pracbaza
#jdg
#pracait
#januszex
#korposwiat
g455 +79
Do napisania tego wysrywu zainspirował mnie wpis z gorących. Wróciłem dopiero do domu po 14 godzinach w pracy. Żona oczywiście już śpi razem z dziećmi, bo ona jest zmęczona i rano wstaje do pracy (ma na 8...). Śpi z nimi w pokoju. Przez cały dzień nie rozmawialiśmy. Do jedzenia nic nie przygotowane. Łóżko w sypialni nie rozścielone. W lodówce w miseczce stała porcja obiadu z soboty - do dziś nikt tego nie
I5 2500, 8giba ramu, hd7770 i dysk SSD. Działa to całkiem żywotnie, głównie i tak komputer służy do Skype i internetow.
Kupiłem nowy monitor z HDMI i za nic w świecie nie jestem w stanie zmusić go do współpracy. Po kablu HDMI czarny ekran, po kablu DVI-hdmi czarny ekran. Po VGA działa, ale obraz jest średni ;)
Monitor testowany i HDMI ma na pewno sprawne. Obstawiam że GPU coś odwala, więc myślę nad wymianą. Plus pograłbym w CS go;)
Na co mogę zmienić te hd7770 żeby to mialo sens i żeby nie przesadzić? Myślałem o jakimś Radku 270? Chętnie posłucham propozycji.
#komputery #pcmasterrace
@Essagit123: raczej wolę coś młodszego i mniej żrącego prąd. Te 270x to tylko pomysł z kapelusza
Pytanie wynika z doswiadczenia
https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-gigabyte-gtx-1050-oc-CID99-IDI8TK2.html#89b4fa932f
Za 200 zł masz kartę z żadnym poborem mocy, zupełnie wystarczającą do csa w fullhd, ten model jest nawet półpasywny, wieć kompletnie bezgłośna kiedy nie grasz i jako, że to 10 generacja, to ma wsparcie dla sprzętowego dekodowania HEVC i VP9, chociaż o ile dobrze pamiętam,
Po jakiś 3 latach sprzedając swoją kartę straciłbym powiedzmy 200 zł, ale z drugiej