Kur.. Xd narodowa kwarantanna, wszystko zamknięte a dziś blisko 10k zarażeń... A wy chcecie luzowania obostrzeń i otwierania wszystkiego. Jak ludzie w 90 procentach nie umieją myć rąk i poprawnie założyć maski o dystansie nie wspominając to jak wy sobie w tym chlewie wyobrażacie luzowanie obostrzeń? Aha nie jestem pisowcem, sam mam firmę i cierpię przez ograniczenia. #koronawirus #patologiazewsi #bekazpodludzi
@GrochenMochen: no to skoro mimo obostrzeń zakażenia w------e w kosmos to po co zamykać XD? Otworzyć wszystko, nie r----------ć gospodarki kto ma zdechnąć to zdechnie.
@spokojnyinformatyk boże kolejny... Pisałem że mimo obostrzeń mamy i tak wysoki poziom zarażeń to jak ty sobie wyobrażasz luzowanie? 80 do 100 k dziennie będzie i zdychać na ulicy ludzie będą...
@GrochenMochen: no dobra, ale nie uważasz, że obecne obostrzenia są delikatnie mówiąc Z CH*JA? Mnie osobiście w-----a jakikolwiek brak planu, brak konsekwencji, losowe otwieranie i zamykanie branż, wszystkie te absurdy typu budowlane otwarte a meblowe zamknięte, nikomu niepotrzebne godziny dla seniorów, przykłady można mnożyć. Dodaj do tego, że kościoły są otwarte a przedstawiciele polityki mają głęboko w dupie obostrzenia.
@GrochenMochen: Zrobili 70 tysięcy testów i ledwie 10 tysięcy wykryli. To najlepiej pokazuje, że realnie ilość nowych zachorowań się zmniejsza i to ostro. W listopadzie mieliśmy po 25 tysięcy zachorowań na 50 tysięcy testów. Ostatnimi czasy, jak robią 50 tysięcy, to zachorowań jest może 6 tysięcy. To ogromna różnica. Naucz się czytać statystyki.
@jadalny_kasztan wkoncu ktoś normalny... Tak wkurza mnie głównie to że władza zamiast prawnie w marcu i kwietniu zrobić porządne ustawy o noszeniu maseczek, zachowywaniu dystansu itp itd. Co by wszystkim ułatwiło by życie a policjanci mogli by legalnie wystawiać mandaty takim debilom co masek nie noszą to wtedy było by super. Ludzie nauczyli by się żyć z wirusem aż do momentu wygaszenia pandemii. Branżom nakazać pilnowanie osób w klubach, noszenie masek
@GrochenMochen: wiedza nie boli i jest powszechnie dostępna. ograniczenia i 'zamykanie wszystkiego' nie jest jedynym środkiem do zmniejszania rozprzestrzeniania choroby . problem z tym rządem jest taki ze robi 'to co umie' a umie zaiste niewiele , co widać po intelektulanej sile , tak samo całosci rządu jak i partii jakie go tworzą
@GrochenMochen: To nie ludzie bez masek zarażają. W sklepach praktycznie ludzi bez masek nie widuję. Na dworze NIE ROBI TO RÓŻNICY. Ludzie zarażają się w domach, w pracy, na spotkaniach rodzinnych itd. Noszenie maseczek na tym etapie nie ma wpływu na dynamikę tej epidemii. Dynamikę, która drastycznie spada.
Wczoraj raportowali: 50 tysięcy testów, 5569 wykrytych. Trzeba otworzyć wszystko, co było otwarte w wakacje, a zostawić zamknięte to, co było zamknięte
@Pantokrator dobra 74 k testów i 9k zarażonych masz rację przesadziłem. Ale mówisz że spowalnia ale przypomnę że od 28 grudnia mamy full pełny lockdown xd gdyby były luzowanie obostrzeń to powrót do 25k by był bo (powtórzę po raz wtóry) ludzie mają w dupie wirusa i noszenie masek i zachowywanie dystansu
@matabora no napisałem to oni bez planu kompletnie nawet zamówić respiratorow nie umieją
@Pantokrator pytanie tylko czy maski mają atest na n95, dobrze zakrywają nos i czy są zmieniane i dopasowane... Bo wystarczy że jedna z tych rzeczy jest naruszona i spada funkcja maski do 20 procent. A to że w pracy i w domach to co innego moja koleżanka z imprezy zaraziła 9 członków rodziny i kto zawinił? No
@GrochenMochen: Na tym polega numer, że ten lockdown g---o daje, bo zamknęli miejsca, które i tak były bez wpływu na zarażenia. Weź jeszcze pod uwagę, że parę tygodni temu robili w tygodniu po 30 tysięcy testów, teraz w tygodniu robią po 50-70 tysięcy. Innymi słowy - robimy 2 razy więcej testów.
ludzie mają w dupie wirusa i noszenie masek i zachowywanie
@GrochenMochen: Oczywiście, że tak. Za te całą przewaloną kasę, która poszła na maseczki bez certyfikatów, na respiratory, których nie ma, na wybory i Bóg na co jeszcze, można byłoby zrobić naprawdę dobrą kampanię społeczną. Pokazać w TV ludzi, którzy stosują się do noszenia masek, myją ręce, trzymają dystans społeczny i są po prostu odpowiedzialni + wprowadzić sensowne obostrzenia z warunkami ich zniesienia i się do nich zastosować.
@GrochenMochen: no i dobrze, że mają w dupie noszenie masek na powietrzu. To nie centrum tokio. Byly masowe protesty na jesieni i jakoś średnia nie poszła w gore. Jak widzę gościa co o 5 rano w masce wyprowadza psa, a wokół żywej duszy, to jak mam nie uśmiechnąć się z politowania? Zresztą przykład idzie od pisu jak bardzo w------e maja na te zakazy zgromadzeń itd
Jak ludzie w 90 procentach nie umieją myć rąk i poprawnie założyć maski o dystansie nie wspominając to jak wy sobie w tym chlewie wyobrażacie luzowanie obostrzeń?
Aha nie jestem pisowcem, sam mam firmę i cierpię przez ograniczenia.
#koronawirus #patologiazewsi #bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
Mnie osobiście w-----a jakikolwiek brak planu, brak konsekwencji, losowe otwieranie i zamykanie branż, wszystkie te absurdy typu budowlane otwarte a meblowe zamknięte, nikomu niepotrzebne godziny dla seniorów, przykłady można mnożyć. Dodaj do tego, że kościoły są otwarte a przedstawiciele polityki mają głęboko w dupie obostrzenia.
Przykład idzie z góry, o czym my mamy rozmawiać?
@spokojnyinformatyk
@Tenczlowiektutaj
Serio daje wam szanse porozmawiać na argumenty a wy nic... Xd
To najlepiej pokazuje, że realnie ilość nowych zachorowań się zmniejsza i to ostro.
W listopadzie mieliśmy po 25 tysięcy zachorowań na 50 tysięcy testów.
Ostatnimi czasy, jak robią 50 tysięcy, to zachorowań jest może 6 tysięcy.
To ogromna różnica.
Naucz się czytać statystyki.
Na 74 tysiące testów.
Nowe zachorowania lecą w dół w tempie ekspresowym.
Tak wkurza mnie głównie to że władza zamiast prawnie w marcu i kwietniu zrobić porządne ustawy o noszeniu maseczek, zachowywaniu dystansu itp itd. Co by wszystkim ułatwiło by życie a policjanci mogli by legalnie wystawiać mandaty takim debilom co masek nie noszą to wtedy było by super. Ludzie nauczyli by się żyć z wirusem aż do momentu wygaszenia pandemii. Branżom nakazać pilnowanie osób w klubach, noszenie masek
Ludzie zarażają się w domach, w pracy, na spotkaniach rodzinnych itd.
Noszenie maseczek na tym etapie nie ma wpływu na dynamikę tej epidemii. Dynamikę, która drastycznie spada.
Wczoraj raportowali: 50 tysięcy testów, 5569 wykrytych. Trzeba otworzyć wszystko, co było otwarte w wakacje, a zostawić zamknięte to, co było zamknięte
@Pantokrator pytanie tylko czy maski mają atest na n95, dobrze zakrywają nos i czy są zmieniane i dopasowane... Bo wystarczy że jedna z tych rzeczy jest naruszona i spada funkcja maski do 20 procent.
A to że w pracy i w domach to co innego moja koleżanka z imprezy zaraziła 9 członków rodziny i kto zawinił? No
Weź jeszcze pod uwagę, że parę tygodni temu robili w tygodniu po 30 tysięcy testów, teraz w tygodniu robią po 50-70 tysięcy.
Innymi słowy - robimy 2 razy więcej testów.
@GrochenMochen: dodaj ze dzieki covidowi nie mamy juz grypy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No, ale wchodzi