Wpis z mikrobloga

#mechanika #mechanikasamochodowa #rower

Rozebrałem łożysko wolnobiegu shimano, moja mądra głowa gdzieś wyrzuciła jedną podkładkę dystansową, podkładka około 0,4-0,5mm grubości w dziwnym nietypowym rozmiarze. Ktoś mi powie gdzie to kupić lub z czego dorobić? Skręcenie tego łożyska bez tej podkładki skutkuje tym że wolnobieg cofa się delikatnie za ciężko, nie da się słabiej skręcić łożyska bo ma lewy gwint i samo się dokręca. Obdzwoniłem lokalne rowerowe i nikt mi nie chce pomóc, internet też mi nie pokazuje.

Z czego i jak ewentualnie dorobić tak cienką podkładkę? Jakoś nie mam ochoty całego wolnobiegu nowego brać, ten działał ok tylko że prawie na sucho latał. Kolejna nauczka żeby nigdy nic nie wyrzucać, wszystko się może kiedyś przydać...

Tag 'mechanika samochodowa' bo może ktoś mi poleci dystans z jakiegoś sprzęgła klimatyzacji który ma podobny rozmiar?
Jemigrant - #mechanika #mechanikasamochodowa #rower

Rozebrałem łożysko wolnobiegu ...

źródło: comment_16105357020XLS2ZyQfPPULcwDWC4Omx.jpg

Pobierz
  • 13
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jemigrant: nie ma sprawy, myślę ze to ma sporą szanse zadziałać, z tego co widzę większość podkładek jakie ma shimano w ofercie jest metryczne, wiec pewnie któreś z tych omówionych wyżej podejdą, a nawet jeśli nie to będą bardzo blisko i pewnie uda Ci sie je dostosować bez przesadnego meczenia sie ;)