Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś znawca drukarek ? Co tam ma w miarę tani system tuszy zapasowych bez milionów ce-bulionów.
Potrzebuję combo z skanerem ale za nic nie wiem w co się zapakować - zawsze wrogo byłem nastawiony do drukarek :D
#pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hsamot: a może rozwiązanie typu Epson EcoTank? Tam nie wymieniasz tuszy, tylko dolewasz :D
W szkole, którą mam pod opieką mają taki kombajn ze skanerem, jest dość intensywnie użytkowany przez dzieciaki i już leci mu czwarty rok działania. Jedynie jakość wykonania to dość tandetny plastik.
Ostatnio jedna część pękła i drukarkach nie pobierała prawidłowo papieru, ale udało się to w serwisie małym kosztem i działa dalej :D

W laserowych kolorowych niestety
  • Odpowiedz
@kostniczka: No tak właśnie widzę, że eco tank jest polecany, ale prawie 1k .... Zwróciłem uwagę na Canony PIXMA TS3350 / TS5150 ale w sklepach ceny o 100~200 zł droższe od cen sugerowanych przez producenta. Ceny elektroniki teraz to jakaś masakra.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hsamot: a to fakt, wszystko grubo podrożało.
Tak czy siak w tym przypadku lepiej będzie zainwestować w droższe urządzenie - chyba, że będzie Ci potrzebne tylko przez krótki czas, to wtedy bez większego znaczenia
  • Odpowiedz
@kostniczka: Jakbym drukował dużo to faktycznie ten epson nie ma konkurencji, a tak do jakiś wydruków raz na jakiś czas to Cannon wygląda spoko (ok 100 komplet tuszy) dzięki
  • Odpowiedz
@drtusz: hej dzięki, zamówiłem PIXMA TS3350 udało się znaleźć w miarę rozsądnej cenie, typowo domowe zapotrzebowanie do 30 stron na miesiąc :P. (skaner był też wymagany) teraz w cenie do 300 konkurencją były hp z którymi mam złe doświadczenie.
  • Odpowiedz