Wpis z mikrobloga

Witam, szanownych perfumiarzy... Chcę się dowiedzieć czy perfumy Opium Pour Homme Yves Saint Laurent są warte polecenia oraz tego czy pachną typowo męsko coś jak jaguar classic gold ponieważ szukam męskiego słodkiego zapachu na granicy unisexu dla wieku 18-24 (nie eleganckie), możecie coś polecić w tym rodzaju w granicach 200zł z trwałością co najmniej 6h. #perfumy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tuciemam234: Nie pachna typowo, wrecz przeciwnie. Pachna bardzo nietypowo i dzieki temu wyrozniaja sie w calym zalewie mainstreamu. Obie wersje EDT i EDP pachna na wiecej niz kosztuja i sa kompozycjami najwyzszych lotow, imo.
Obie wersje Opium dla mezczyzn sa ogolnie lubiane i polecane przez innych bywalow tagu.
  • Odpowiedz
@tuciemam234: Moim zdaniem, perfumy raczej dla osoby +35, mi osobiście zapach kojarzy się z moim ojcem, poza tym, zapach raczej elegancki, chociaż tutaj pozostawiam raczej do osobistej interpretacji. Na skórze u mnie trzymał się bardzo dobrze, na pewno powyżej 8h.
Jaguara akurat nie wąchałem, ale dość popularny, wiec pewnie ktoś się wypowie.
Słodki 18-24? Spróbowałbym w kierunku Pure Havane, ale cena ~250zł.
  • Odpowiedz
Są warte polecenia. Pachną męsko i słodycz kompozycji nie jest motywem przewodnim.
Jeśli chodzi o słodkie męski zapachy na granicy unisexu do 2 stówek na myśl od razu przychodzi mi JPG Le Male i Ultra Male, do tego waniliowo lawendowy Versace Blue Jeans oraz waniliowo miętowy Eros. Warto również zastanowić się nad zapachami z dalekiego wschodu np Swiss Arabian Shaghaf Oud, a także Rasasi Daarej
  • Odpowiedz
@Slejpnir: Obie wersje są coraz trudniej dostępne a EDP chyba faktycznie przestali produkować. Zdecydowanie starsze wypusty mają lepsze parametry, co nie znaczy że te nowsze maja słabe. Mam flaszkę z 2018 roku EDT i zapach spokojnie przebija się przez maseczkę, co nie jest takie oczywiste w przypadku innych (z tym że ja mam dość małą kolekcję).

EDP pachna na wiecej niz kosztuja

@Qtavon: Co do ceny EDP mógłbym
  • Odpowiedz
@boubobobobou: ja bralem za 4 zl za ml i owczas byla to swietna cena bo wiekszosc kosztowala 220wzwyz, ale masz troche racji mowiac ze w tej cenie mozna miec juz konkretne oczekiwania. Tom Ford Noir Extreme jest tanszy a to juz jest cudo.
  • Odpowiedz
@tuciemam234: może poczytaj o Rochas Moustache EDP? Są słodkie i przyjemne, na granicy unisexu, wg mniej zecydowanie bardziej pasujące do młodej osoby niż Opium. Maja elegancki sznyt (porównywane do butikowego YSL Tuxedo). Trwałe są, aczkolwiek projekcja skromna, zależy kto co lubi. No i są stosunkowo tańsze
  • Odpowiedz