Wpis z mikrobloga

chcialbym sie przekwalifikować i zdobyć jakiś zawód który pozwoli mi na prowadzenie własnej dzialalnosci. mam 35lvl, jestem po studiach biologicznych, pracuję w korpo oraz jako kinooperator (obecnie kino stoi). dajcie jakieś protipy, będę wdzieczny, chcialbym w tym życiu zarobić jakiś ładny kwit

#kiciochpyta #pracbaza
  • 10
@Maedhros: prawda jest taka, że nie bardzo się nadajesz do prowadzenia własnej działalności, moim zdaniem. Gdybyś się nadawał, to sam byś wiedział w tym wieku, co chcesz w życiu robić. A ty masz rozkminy niczym 18-latek.

Dodatkowo - pytanie się o własne miejsce w świecie na portalu ze śmiesznymi obrazkami randomowych ludzi, którzy cię zupełnie nie znają - to słaby pomysł.

@pawel-niczyporek: przyznam, w domu i w szkole nie nauczono mnie przedsiebiorczosci i zaradnosci. zajmować mógłbbym sie dużoma rzeczami, no chyba że w tym czymś jest dużo matematyki-wtedy niekoniecznie, aby pieniądze przynosilo
@Maedhros: bez problemu. To na pewno łatwiejsze niż ukończenie studiów biologicznych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W necie jest bardzo dużo materiałów. Zatrudnij się jako pomocnik i za pół roku będziesz mógł powoli przechodzić na własną działalność.