Wpis z mikrobloga

#programista15k co robicie ciekawego w pracy? Ja obecnie pracuje przy przetwarzaniu danych hoteli, jest wiele źródeł każde ma swój format trzeba go się nauczyć, zrozumieć, zinterpretowac i wyliczać ceny, w dodatku szybko. Bardzo mi się to podoba, ale przestała mi się podobać firma (jira (°° ).

Język to #rust i #csharp, rust najlepszym ale mam tyle doświadczenia, że dla ciekawej domeny mogę się dostosować z językiem, to drugorzędną sprawa.

Lokalizacja Wrocław lub zdalnie.

#programowanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sasik520: co znaczy problem z Jirą? Że musisz wpisywać ile czasu poświęciłeś na taski?

A jak byś chciał? Gdzie wpisywać czas? Jak firma miałaby mierzyć czas co ile robiłeś?
  • Odpowiedz
@mk321: być może, a nawet prawdopodobnie, to tylko mój problem. Dziennie robię 10 - 15 różnych rzeczy i logowanie na poziomie szczegółowości wymaganej przez firmę jest dla mnie o wiele trudniejsze i stresujące, niż dowolne realne zadanie bez względu na deadline. Być może to przez to, gdzie sam siebie przez 8 lat doprowadzilem, chociaż wydaje mi się, że robiłem sporo, żeby do tego nie doprowadzić.

Drzewiej osobno odbywało się śledzenie
  • Odpowiedz
  • 0
@sasik520: @nietrolluje: miałem tak samo. Logowanie czasu w worki, a taski swoją drogą bez liczenia czasu.

Ale kasa w firmie się nie spinała, więc managerowie wymyślili, żeby logować dokładnie na każdy task. I też mam tego po 10-15 dziennie :/

Argumenty managerów:
- przecież tak jest wszędzie, więc dziwne to było, że u
  • Odpowiedz
  • 1
@sasik520: czy ty pracujesz w A..xe, lubisz w------ć kolegów z pracy i masz na imię Marcin? :D Bo jak tak to byliśmy kiedyś w 1 zespole xD
  • Odpowiedz
@sasik520: Ja o---------m wokół legacy, które poprzedni gość napisał w 2 lata na własnym frameworku w JSie, szambo w jakim jeszcze nie byłem xD . Oczywiście wjechaliśmy nowym zespołem, żeby to przepisać w p---u, ale wolno idzie. Musimy wspierać jednocześnie legacy, bo inaczej to nam klienci pouciekają i nie będzie dla kogo tego przepisywać ¯\_(ツ)_/¯ Branża to Influencer Marketing Solutions, czy jakoś tak

Ale szanuję za Rusta
  • Odpowiedz
@sasik520: A ja po blisko 8 latach n-----------a kodu i struktur w #mssql załapałem się na "przyuczanie" w #etl i uczestniczę w migracji Salesforca jednej korpo z użyciem #informatica i bazy stagowej na #mssql Póki co praca nietrudna i przyjemna.

Przejścia z #jira o których piszesz miałem w poprzedniej firmie. Z czasem coraz bardziej cisnęli na trzymanie się flow, komentowanie
  • Odpowiedz
@sasik520: Napisz na PW polecę Cię do SII. W najgorszym wypadku zostaniesz w JanuszSofcie Anixe za trochę więcej (trochę słyszałem o jednym z głównych parterów w firmie, bo pracuję z front-endowcem, który przyszedł z Anixe).
  • Odpowiedz
@andrut1291: a co ciekawego może mi SII zaproponować?

Btw. Sporo osób z anixe poszło do SII, za co najmniej większością nie tęsknię... ( ͡° ͜ʖ ͡°) W ogóle, to gdyby nie jira, to nie mam o anx jakiegoś złego zdania, swojego czasu sam namawiałem ludzi tu do przyjścia.
  • Odpowiedz