#programista15k co robicie ciekawego w pracy? Ja obecnie pracuje przy przetwarzaniu danych hoteli, jest wiele źródeł każde ma swój format trzeba go się nauczyć, zrozumieć, zinterpretowac i wyliczać ceny, w dodatku szybko. Bardzo mi się to podoba, ale przestała mi się podobać firma (jira (╯°□°)╯︵┻━┻).
Język to #rust i #csharp, rust najlepszym ale mam tyle doświadczenia, że dla ciekawej domeny mogę się dostosować z językiem, to drugorzędną sprawa.
@mk321: być może, a nawet prawdopodobnie, to tylko mój problem. Dziennie robię 10 - 15 różnych rzeczy i logowanie na poziomie szczegółowości wymaganej przez firmę jest dla mnie o wiele trudniejsze i stresujące, niż dowolne realne zadanie bez względu na deadline. Być może to przez to, gdzie sam siebie przez 8 lat doprowadzilem, chociaż wydaje mi się, że robiłem sporo, żeby do tego nie doprowadzić.
@sasik520: Ja o---------m wokół legacy, które poprzedni gość napisał w 2 lata na własnym frameworku w JSie, szambo w jakim jeszcze nie byłem xD . Oczywiście wjechaliśmy nowym zespołem, żeby to przepisać w p---u, ale wolno idzie. Musimy wspierać jednocześnie legacy, bo inaczej to nam klienci pouciekają i nie będzie dla kogo tego przepisywać ¯\_(ツ)_/¯ Branża to Influencer Marketing Solutions, czy jakoś tak
@sasik520: A ja po blisko 8 latach n-----------a kodu i struktur w #mssql załapałem się na "przyuczanie" w #etl i uczestniczę w migracji Salesforca jednej korpo z użyciem #informatica i bazy stagowej na #mssql Póki co praca nietrudna i przyjemna.
Przejścia z #jira o których piszesz miałem w poprzedniej firmie. Z czasem coraz bardziej cisnęli na trzymanie się flow, komentowanie
@sasik520: Napisz na PW polecę Cię do SII. W najgorszym wypadku zostaniesz w JanuszSofcie Anixe za trochę więcej (trochę słyszałem o jednym z głównych parterów w firmie, bo pracuję z front-endowcem, który przyszedł z Anixe).
@andrut1291: a co ciekawego może mi SII zaproponować?
Btw. Sporo osób z anixe poszło do SII, za co najmniej większością nie tęsknię... ( ͡°͜ʖ͡°) W ogóle, to gdyby nie jira, to nie mam o anx jakiegoś złego zdania, swojego czasu sam namawiałem ludzi tu do przyjścia.
@sasik520 Wyślą Cię do kilku klientów, odbędziesz kilka rozmów, jeśli jakiś projekt będzie Ci odpowiadał to się zdecydujesz, jeśli nie to nie. Jak coś ref (4k chyba) na pół.
Język to #rust i #csharp, rust najlepszym ale mam tyle doświadczenia, że dla ciekawej domeny mogę się dostosować z językiem, to drugorzędną sprawa.
Lokalizacja Wrocław lub zdalnie.
#programowanie
Komentarz usunięty przez autora
@Passer93: dopóki nie ścigają mnie z jira, to faktycznie. Anixe.
A jak byś chciał? Gdzie wpisywać czas? Jak firma miałaby mierzyć czas co ile robiłeś?
Drzewiej osobno odbywało się śledzenie
Ale kasa w firmie się nie spinała, więc managerowie wymyślili, żeby logować dokładnie na każdy task. I też mam tego po 10-15 dziennie :/
Argumenty managerów:
- przecież tak jest wszędzie, więc dziwne to było, że u
Ale szanuję za Rusta
@rosiv: kolegów nie. Reszta się zgadza.
@ThaFog: dzięki za pierwszą odpowiedź w temacie <3
Przejścia z #jira o których piszesz miałem w poprzedniej firmie. Z czasem coraz bardziej cisnęli na trzymanie się flow, komentowanie
Btw. Sporo osób z anixe poszło do SII, za co najmniej większością nie tęsknię... ( ͡° ͜ʖ ͡°) W ogóle, to gdyby nie jira, to nie mam o anx jakiegoś złego zdania, swojego czasu sam namawiałem ludzi tu do przyjścia.