Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie do tych wszystkich ,którzy chwalą decyzję Amazona o zawszeniu hostingu dla Parela czy jakoś tak, nawet szczerze nie wiem co to jest, ale to nie w sumie istotne. Tam w znalezisku są często teksty tego typu:

Bardzo dobrze, wolny rynek niech sobie stworzą własną chmurę

Rozumie, że jak Amazon łamie prawa pracownicze często w swoich magazynach, to wtedy idąc tym samym tokiem myślenia, będziecie konsekwentni i np. gdy będzie znalezisko w tym stylu :

- 1 stycznia 2019 roku w magazynie Amazon w Eastvale w Kalifornii miał miejsce wyciek gazu. Brygadziści odmówili ewakuacji budynku, mimo że pracownicy wymiotowali i mdleli. Robotnikom ogłoszono, że wyjście z fabryki będzie potraktowane jako czas wolny i odejmowane z pensji

to wasze komentarze będą tak brzmiały:

Bardzo dobrze, wolny rynek, jak się pracownikom coś nie podoba to niech sobie stworzą własne magazyny

#amazon #bekazprawakow #bekazlewactwa #usa #polityka #neuropa #4konserwy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Maneharno lepiej sobie otworzyć fabrykę, która produkuje ten konkretny towar. Proponuję od razu, stworzyć sobie własną elektrownię ,bo zawsze ktoś może odciąć cię z dnia na dzień od prądu, bo mu się coś nie podoba.
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: przecież hosting to też normalna umowa l. Jak mają kasę na prawników to mogą się sądzić. Jeszcze stwierdzą, że nie maja twojego płaszcza i co im zrobisz. Najlepiej to jest też jak u nich sprzedawałeś to ściągną dane o twoich transakcjach i co się klika i wstawią swoje podróbki.

Btw taki wykop zawierał treści pedofilskie a nikt tej aplikacji z appstorów nie usunął
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: Przecież nigdzie nie napisałem ,że Amazon złamał prawo wypowiadając hosting. Tak ściślej już mówiąc ,jeżeli już coś złamali to umowę ale to już jest sprawa dla sądu, jak już to ktoś wcześniej napisał. Mój sam wpis tyczy się kompletnie czego innego wszelakich wpisów typu:

Jak coś się nie podoba to bla bla bla bla

Śmieszne jest to też, że duża część osób o poglądach lewicowych, tak przynajmniej zgaduję, jest
  • Odpowiedz
przecież hosting to też normalna umowa

@Maneharno: No tak, ale jest inna od umowy jaką zawierasz gdy coś kupujesz. Przecież dobrze wiesz że jeżeli sprzedawca wyślę Ci towar niezgodny z umową, to masz pełne prawo domagać się zwrotu pieniędzy. To nie to samo co umowa hostingowa.
  • Odpowiedz