Wpis z mikrobloga

Dostaję powiadomienie na fejsie "Zalogowano się do aplikacji TikTok...", usunąłem połączenie z tiktokiem, profilaktycznie zmieniłem hasło do fb, wylogowałem wszystkie urządzenia, ustawione logowanie 2-składnikowe. Parę minut później to samo powiadomienie. Czy to znaczy, że ktoś ma dostęp do mojego konta? Czy ruskie hakiery mnie dojadą?
#tiktok #facebook
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MilczGdyMowisz @motaboy @pavul0n666

A więc jaka według was była przyczyna tego samoistnego zalogowania na tiktoku przez konto fb?

@Kapitan_d: Wróżenie z fusów jeśli tego nie widzimy. Mogło być tak, że de facto nie usunąłeś praw dla aplikacji, bo np. zaciągały się dane z cache a de facto nie byłeś zalogowany bo cookie było już nieaktualne. Nie wiem. W każdym razie dwustopniowa autoryzacja załatwia ci sprawę. Sprawdź sobie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MilczGdyMowisz: Ej, mam dokładnie to samo. Nigdy w życiu nie wchodziłem na tiktoka a dziś już 3 razy dostałem takie powiadomienie, mimo że po pierwszym razie zmieniłem hasło, wylogowałemem się ze wszystkich urządzeń i usunąłem je z listy zaufanych
  • Odpowiedz
@Kapitan_d: @SynagogaSzatana: @motaboy:

Podejrzewam, że to jakiś bot + luka w zabezpieczeniach tiktok. Ku ścisłości - nigdy nic nie miałem wspólnego z tiktokiem, żadnego konta, starego logowania (ciasteczek), nic.

Za trzecim razem zablokowałem możliwość łączenia konta fb z tiktokiem, fejs daje taką możliwość. Sprawdziłem też ostatnie zmiany na koncie (znowu fejs daje taką możliwość), nie pokazuje żadnych aktywności.

Co do danych logowania, często jestem na necie
  • Odpowiedz