Wpis z mikrobloga

@zbigniew-wu: tosz to łazęgowanie po gurach powinno być zabronione! Pożniej jeden z drugim wychodzi niprzygotowany i trzeba angażować śmigłowce do zdjęcia ich ciał. tak jak używanie pirotechniki na stadionach jest zabronione dla naszgo dobra tak i chodzenie po gurach zakazać :D
  • Odpowiedz
@non_verborum: @Logan_kapuczino: pisałem wcześniej, między Trzydniowiańskim a Kończystym Wierchem :)
@DIO_: pewnie, że bym poszedł i nawet byłem, bo przecież w Alpach jest mnóstwo szlaków i gór dla każdego, nie tylko Matterhorn :) jeśli chodzi o 4 tys to połakomiłbym się na jakiś prostszy, ale na te bardziej techniczne raczej jeszcze nie.
@Wojtas087: pewnie pisz jak coś, szukałem na grupkach na fb
@lado_lado
  • Odpowiedz
dla mniej wprawionych w zupełności wystarczą Beskidy. Warunki super. Dzisiejszy spacerek: Palenica, Błatnia, Klimczok, Szyndzielnia...

#zima #beskidy #gory

@Maniek83: Pięknie! Z dzieciakami na sankach da radę zrobić tą trasę np. Palenica - Błatnia albo dalej? Czy za mało śniegu / zbyt nierówno?
  • Odpowiedz
@ThorPL: ponizej 600m kiepsko ze sniegiem. Od Blatniej po Szyndzielnie super, z sankami daloby rade. Mnostwo rodzin z dziecmy wlasnie szlo z sankami od strony Szyndzielni w kierunku Klimczoka. Jak z sankami to polecalbym jednak wyjechac kolejka.
  • Odpowiedz
@TomekOrl: tak, od Wapienicy. Zrobilismy taka petle zaczynajac z parkingu. Start godz. 9 powrot ok 13:30. Raczej szybszy marsz. Polecilbyn wziac kije albo raczki. Momentami na zejsciu bylo slisko. Ale nikt z nas nie mial ze soba i dalismy rade bez problemu.
  • Odpowiedz
@zbigniew-wu:
A duży plecak zabierasz? Gdybym się wybrał w 2 os na taki 1 dniowy trekking wystarczy na ciuchy i jakiś prowiant 40l?

I jeszcze, czy miałeś jakieś specjalne gogle, czy wystarczą okulary przeciwsłoneczne? Bo tu jeden mireczek ma gogle.
  • Odpowiedz