Aktywne Wpisy
monalisssa +3
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
Jestem w potrzasku i chyba się nie wydostanę. Jestem na 2 roku elektrotechniki, bardzo podoba mi się ten kierunek, najbardziej lubię robić sprawozdania i projekty, drugą rzeczą którą uwielbiam jest metrologia, uwielbiam wykonywać pomiary i obliczać na ich podstawie różne błędy pomiarowe. Z czasem jednak jestem w coraz większej deprsji. Mieszkam na wsi 10 km od małego miasta i średnio widzi mi się przeprowadzka do miasta wojewódzkiego. Oglądam czasem oferty pracy i w zasadzie 99% z nich to praca na budowie lub montaż OZE, coś czego nienawidzę, od dziecka mówiłem że budowa to nie moja działka, a jakoś wpakowałem się w elektotechnike. Myślałem o pracy w szkole i uczeniu elektroniki ale zarobki nauczycieli w tym kraju doprowadziły mnie tylko do większej depresji. W zasadzie to nie mam pojęcia co robić po studiach i nie wpaść w alkoholizm przez prace na budowie. Myślę też o pracy biurowej w energetyce bardzo mnie ona interesuje lub sprawdzaniu instalacji ale dostanie takiej pracy po studiach to wygranie w totka, już naprawdę kombinuje jak moge ale najprawdopodobniej wyladuje na budowie.
#elektrotechnika #elektryka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ff8ff5a738fdd000a63b6a4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@asasello z elektroniki chyba nie da się uprawnień budowlanych zrobić takich żeby być np kierownikiem budowy. Kiedyś patrzyłem ale not sure
@Mirkomil: jako projektant też będzie musiał często bywać na budowach, jeżeli to mają być sensowne projekty.
@ShortyLookMean: To zależy od tego co i dla jakiego klienta się projektuje. Projektowałem na RPA, Indie, za Ural a nigdy w tamtych rejonach nie byłem. Pandemia pokazała że i w kraju można projektować dobrze nie bywając na budowie. W swojej "karierze" zawodowej trwającej 15 lat najwięcej na obiektach przebywałem programując systemy sterowania (długie i ciężkie
@AnonimoweMirkoWyznania:
Z twojego posta nie wynika, że nie możesz opuścić domu z uwagi na jakieś ważniejsze uwarunkowania, tylko że tak sobie wymyśliłeś, że po co to się gdzieś przeprowadzać jak możnaby tego nie robić.
Masz jeszcze trochę czasu, żeby do takiej decyzji dorosnąć. W mniejszych miejscowościach masz tylko firmy, które działa na danym rynku albo mogą rekrutować pracowników spośród mieszkańców. Ewentualnie duże zakłady, które mogą na swoje potrzeby