Wpis z mikrobloga

Mireczki z #radom i okolice - miałby może ktoś do pożyczenia na popołudnie albo dwa jakiś sprzęt (video grabber to sę nazywa?) którym byłbym w stanie zgrać nagrania ze starej nagrywarki DVD? Na picrel wrzucam wszystkie złącza, którymi dysponuje nagrywarka. Niestety - wygląda mi na to, że nagrywarka utraciła umiejętność nagrywania (więc pewnie nie powinienem nazywać jej nagrywarką XD), a jej dysk twardy posiada jakiś dziwny system plików, którego nie udało mi się uruchomić na kompie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ewentualnie może ktoś ma pomysł, w jaki sposób mógłbym wydostać te nagrania z dysku? Próbowałem jakiegoś oprogramowania do odzyskiwania danych i parę plików odzyskało z niego, ale dużo brakuje ( ͡° ʖ̯ ͡°) W nagrodę za pomoc oferuję flaszkę lub równowartość w pryncypałkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#video #komputery i może #vhs bo to pewnie pokrewny problem
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jej dysk twardy posiada jakiś dziwny system plików, którego nie udało mi się uruchomić na kompie

@aksal89: próbowałeś na linuxie? Raczej w takim urządzeniu szyfrowania bym się nie spodziewał, za to jakiś ext4 to bardzo możliwe.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@aksal89: jednak wbrew temu co napisał @aksal89 w takim urządzeniu nagrania mogą być szyfrowane tak jak się to dzieje np. w tunerach telewizyjnych (ma to związek z licencjami).
Ps. Chyba że jest to chiński sprzęt i tam na wszelakie prawa licencyjne mają wywalone( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podaj może model urządzenia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jarcad: Packard Bell Multimedia Recorder 160, czy jakoś tak. To dość mocny staroc, z dyskiem jeszcze IDE, więc trochę liczę, że faktycznie może nie szyfrować nagrań, więc sprawdzę to dziś po pracy
  • Odpowiedz