Aktywne Wpisy

klamovsky +2
Czy 54m2 na dwie osoby to już git metraż czy chów klatkowy? #nieruchomosci #kredythipoteczny

Wczoraj na wypoku przeczytałem, że mieszkanie w mieście wojewódzkim nie jest dla zwykłych szaraczków tylko specjalistów, programistów itd, reszta przecież może mieszkać w powiatowych jak im się ceny nieruchomości nie podobają.
I tak się cały czas zastanawiam, kto takich specjalistów i programistów obsłuży w sklepie? Kto posprząta im biuro? Kto wywiezie śmieci? Kto ugasi im kurnik deweloperski w razie pożaru?
Wszyscy zostańmy programistami, kupmy po parę kurników i wynajmujmy je sobie nawzajem,
I tak się cały czas zastanawiam, kto takich specjalistów i programistów obsłuży w sklepie? Kto posprząta im biuro? Kto wywiezie śmieci? Kto ugasi im kurnik deweloperski w razie pożaru?
Wszyscy zostańmy programistami, kupmy po parę kurników i wynajmujmy je sobie nawzajem,

Tl:dr właśnie się dowiedziałem, że mój przyjaciel pojechał na porodówkę z żoną. Reszta ziomków chce mnie ściągnąć na jutro do Wrocławia na pępkowe. Niestety z pewnych względów nie mogę pojechać swoim autem. Mam za to darmowy transport jutro nad ranem z Lublina do Tarnowa Podgórnego dokładnie to Przemysłowa 1, 62-080 Tarnowo Podgórne firma Tabacco.
Tu się zaczyna problem. Będę jechał z #bekaztransa więc nie ma opcji, żebym wjechał do centrum. Czy ktoś wie jak się później dostać do #poznan na dworzec główny? Z dworca muszę pojechać do Wrocławia. Nie wiem jak to zorganizować żeby zdążyć wszędzie. W Tarnowie Podgórnym będę ok 16.
Czy ktoś mógłby mi napisać jak się dostać do Poznania? Nie chce się w pakować w spacer na kilka kilometrów ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
@So_I_Scream
@rouli już coś ogarnąłem z pomocą Google maps. Jakiś autobus 821 na ogrody, później chyba tramwaj 2 na PKP i na koniec IC do Wrocka. Mam nadzieję, że ta komunikacja kursuje normalnie i nie będę miał żadnej wtopy
najlepiej na jakdojade sprawdzić
@wypokowytrol: nie prościej bezpośrednio jakoś jechać albo po drodze wysiąść gdzieś bliżej Wrocławia?
https://jakdojade.pl/poznan/trasa/z--G%C5%82ogowska-432--do--Pozna%C5%84-G%C5%82%C3%B3wny?fn=G%C5%82ogowska%20432&tn=Pozna%C5%84%20G%C5%82%C3%B3wny&tc=52.402824:16.911627&fc=52.354045:16.83997&ft=LOCATION_TYPE_ADDRESS&tt=LOCATION_TYPE_POI&d=04.01.21&h=15:59&aro=1&t=1&rc=3&ri=1&r=0
Tylko kierowca straci ~5 minut, bo będzie musiał zjechać, zakręcić i wjechać ponownie na A2.