Wpis z mikrobloga

Ej Mirki z #poznan potrzebuje pomocy ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tl:dr właśnie się dowiedziałem, że mój przyjaciel pojechał na porodówkę z żoną. Reszta ziomków chce mnie ściągnąć na jutro do Wrocławia na pępkowe. Niestety z pewnych względów nie mogę pojechać swoim autem. Mam za to darmowy transport jutro nad ranem z Lublina do Tarnowa Podgórnego dokładnie to Przemysłowa 1, 62-080 Tarnowo Podgórne firma Tabacco.

Tu się zaczyna problem. Będę jechał z #bekaztransa więc nie ma opcji, żebym wjechał do centrum. Czy ktoś wie jak się później dostać do #poznan na dworzec główny? Z dworca muszę pojechać do Wrocławia. Nie wiem jak to zorganizować żeby zdążyć wszędzie. W Tarnowie Podgórnym będę ok 16.

Czy ktoś mógłby mi napisać jak się dostać do Poznania? Nie chce się w pakować w spacer na kilka kilometrów ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 32
812 i 821, z tego co widzę spod imperial masz do nich 10 min z buta. Nie miej nadziei tylko sobie sprawdź rozkład na ztm.poznan.pl , ja bym sobie chyba uberka zamówił
@Andi129 Niestety ale tutaj główne skrzypce grają finanse. To chyba najgorszy możliwy moment na pępkowe ale nie mogę tego przełożyć więc kombinuje po kosztach. Bliżej wro nie wysiądę. Będę jechał po A2 i na S11.
@wypokowytrol: jak ściągniesz aplikację jakdojadę to możesz tam kupić bilet, musi obejmować strefę C, ale te czasowe to chyba są na wszystkie strefy z tego co pamiętam. Jak masz przystanek NŻ to musisz machnąć ręką gdy autobus będzie jechał, bo jak nikt nie będzie akurat wysiadał to się nie zatrzyma.
@wypokowytrol: ewentualnie jeszcze jak jedziesz A2 i S11 to może będzie chciał cię wyrzucić na węźle w Komornikach, wtedy masz znacznie bliżej:
https://jakdojade.pl/poznan/trasa/z--G%C5%82ogowska-432--do--Pozna%C5%84-G%C5%82%C3%B3wny?fn=G%C5%82ogowska%20432&tn=Pozna%C5%84%20G%C5%82%C3%B3wny&tc=52.402824:16.911627&fc=52.354045:16.83997&ft=LOCATION_TYPE_ADDRESS&tt=LOCATION_TYPE_POI&d=04.01.21&h=15:59&aro=1&t=1&rc=3&ri=1&r=0

Tylko kierowca straci ~5 minut, bo będzie musiał zjechać, zakręcić i wjechać ponownie na A2.