Wpis z mikrobloga

Honeymoon - moje niedawne odkrycie.

Film jest z 2014 roku i ma kiepską ocenę na filmwebie, ale często tak bywa w przypadku filmów będących w mojej sferze zainteresowań i potwierdza utartą opinię żeby nie sugerować się ocenami.

Ogólnie historia zaczyna się niewinnie, w miarę oglądania robi się coraz dziwniej. Twórcy filmu ociągają się z ostateczną odpowiedzią kto lub co odpowiada za ten cały burdel, i jest to super zagrywka bo ogląda się to jednym tchem. Film wciąga i trafia w 100% w mój gust. Polecam każdemu fanowi filmów typu "filmu-zagadki", thriller, bo horror według mnie to nie jest, aczkolwiek ma momenty.

Ktoś zna coś podobnego lub w bliskich klimatach?
Proszę o polecenie, bo mam dość rozpoczynania seansów i wyłączania filmu w połowie bo nuda i przewidywalność utartych schematów.

#film #filmnawieczor #thriller #horror
  • 11
@Rocky_Zuma_Skye: to ostatnie być może oglądałem ale wyleciało z głowy, jutro sobie odświeżę. Jeśli masz jakieś mniej mainstreamowe filmy w klimacie Honeymoon, to możesz polecić - nie musi być dzisiaj oczywiście. Teraz oglądam Zaginione dziewczyny i na razie jest ok, wybitne to nie jest ale tragiczne też nie.