Wpis z mikrobloga

#heroes3 #homm3 Pytanie nooba do prosów - dlaczego Vidomina, moja ulubiona bohaterka, nie jest uważana za najpotężniejszego herosa w Necro i pierwszy wybór, tylko jakieś Galthrany? Przecież ze specjalizacją w Nekromancji po uzyskaniu kilku leveli szkielety się mnożą w setki...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wegrzynski: ale pytasz teraz o multiplayer? chodzi bardziej o tempo, Galthran daje na start 3 stacki po 20-30 (?) szkieletów co daje Ci już 60-90 w d1, dodaj do tego przemielone szkielety ze szkieletorni z drugiego bohatera z tawerny i się robi ich ponad 100 a często koło 120 a Vidomina na start daje zombie i zjawy których ilościowo po przemieleniu będzie mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
dlaczego Vidomina, moja ulubiona bohaterka, nie jest uważana za najpotężniejszego herosa w Necro

@Wegrzynski: Bo to nekromanta. Od Vidominy lepszy będzie Isra bo przynajmniej te szkielety będą zadawały jakies obrażenia a też masz nekromancę xD Przy Galthran masz boost w postaci szybkości ataku oraz def i dla szkieletów więc odpowiedź nasuwa się sama. Vidomina to średniak.

PS Żeby jeszcze cię dobić to po za tym w HoTA umiejętnośc nekromancja została
  • Odpowiedz
PS Żeby jeszcze cię dobić to po za tym w HoTA umiejętnośc nekromancja została znerfiona xD

@Kryspin013: a sam Galthran domyślnie zbanowany, bo był zbyt OP
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Niedawno grałem Thantem i też masakra - jedno ożywienie i wstaje po 500 szkieletów. Gdyby nie ten kretyński mistycyzm to by był chyba najlepszy bohater nekropolii.
  • Odpowiedz
No i to jest dramat. Mam nadzieję, że się z tego debilnego pomysłu wycofają.

@Polankowicz: Debilnego bo twoją ulubioną frakcję znerfili? xD Moim zdaniem to jest dobra decyzja.

a sam Galthran domyślnie zbanowany, bo był zbyt OP

@yojo2: a tego nie wiedziałem nawet
  • Odpowiedz
@Wegrzynski: Vido gra się często na dużych mapach, gdzie klasa magiczna i specka w nekromancji mają większe znaczenie. Galthran jest super na początek na mapach takich jak jebusy, bo poza dużą ilością szkieletów daje im jeszcze +1 do szybkości na natywnym terenie, co daje kosmicznego kopa na początku gry. Poza tym na jebusowych mapach rozgrywka jest dużo bardziej dynamiczna i rzadziej gra się pod maga.
  • Odpowiedz
@Wegrzynski: Nie ma sprawy, jeszcze tylko muszę sprostować ten fragment, bo napisałem bzdurkę:

poza dużą ilością szkieletów daje im jeszcze +1 do szybkości na natywnym terenie

Galthran daje im +1 spd niezależnie od terenu, natomiast na wielu mapach zaczynasz na natywnym terenie dla danej frakcji co również skutkuje takim bonusem, więc sumarycznie szkiele u niego mają +2 speeda. Dzięki temu często daje Ci to inicjatywę w walkach mimo względnie niskiej
  • Odpowiedz