@yvngred: hej, od 5 lat piję mniej więcej 2 litry pepsi dziennie, mam nadwagę (4 kilogramową, ale zawsze). ciekawi mnie jaki byłby efekt wagowy i ogólnie zdrowotny gdybym całe pepsi zmienił na niegazowaną wodę mineralną #dieta
@cotusiewpisuje znacznie lepsza skóra, czystsza, mniej wągrów. Lepsze samopoczucie i sikanie stało się przyjemnością.
Jak chcesz zacząć pić wode to rób to stopniowo np w ciągu dnia raz pij wode a raz zwykły napój. Potem pij co drugi dzień tylko wode. Potem już cały czas. Mi smakuje muszynianka. Nie leje jej do szklanki tylko po prostu mam w domu tylko moją butle i z niej pije, i tak 2l starcza mi tylko
@yvngred: całkiem spory. Nawet jeśli pilbys wodę smakową a nie zwykłą wodę. Cola to ok 800 kalorii w 2l, głównie cukier. Jeśli chcesz się przestawić to rób to stopniowo, np między colą a wodą pij przez tydzień ice tea albo coś innego niegazowanego
Dzisiaj, chwilę po 19 po długiej chorobie odeszła moja mama która opiekowałem się przez ostatnie 7 lat. Dzielnie znosiła trudny niepełnosprawności oraz ciężar choroby. Niech spoczywa w pokoju.
#dieta
@yvngred: ło #!$%@?
Lepsze samopoczucie i sikanie stało się przyjemnością.
Jak chcesz zacząć pić wode to rób to stopniowo np w ciągu dnia raz pij wode a raz zwykły napój. Potem pij co drugi dzień tylko wode. Potem już cały czas. Mi smakuje muszynianka. Nie leje jej do szklanki tylko po prostu mam w domu tylko moją butle i z niej pije, i tak 2l starcza mi tylko